FOTBALLKAMP: Knivstikkingen fant sted under en fotballkamp. Nå er politiet på stedet.

FOTBALLKAMP: Knivstikkingen fant sted under en fotballkamp. Nå er politiet på stedet. Foto: Helge Mikalsen, VG

Mann i 20-årene knivstukket under fotballkamp i Oslo

En mann i begynnelsen av 20-årene ble lørdag ettermiddag knivstukket i brystet da han spilte fotball på Tøyen i Oslo. Politiet har pågrepet en mann.

Klokken 17.12 lørdag ble Oslo politidistrikt oppringt av en person som meldte om at kameraten var blitt knivstukket på Tøyen. Ved 20-tiden opplyser politiet til VG at de har gått til pågripelse av en 18 år gammel mann på Grønland.

– Det var en som spilte fotball på banen som ble knivstukket av en som ikke spilte, sier operasjonsleder Vidar Pedersen til NTB.

Nødetatene kom fort til stedet, og fornærmede ble behandlet av ambulansepersonell på stedet.

– Dette var en alvorlig voldshendelse, og spilleren ble knivstukket i brystet. Men ifølge rapportene fra sykehuset, er ikke skadene kritiske, sier Pedersen til VG.

Hendelse utløste aggresjon

Ved 18.30-tiden er politiet fremdeles på stedet hvor de foretar vitneavhør. De har god grunn til å tro at de som befinner seg på stedet har kjennskap til gjerningspersonen.

– En hendelse i kampen utløste aggresjon fra gjerningsmannen, som knivstakk en av spillerne. Vi har ingen info om hvilken hendelse i kampen det var som utløste dette, sier Pedersen.

– Farlig

Abdul Gadir Abdule (59), som deltok under fotballturneringen, forteller til VG at knivstikkingen skjedde etter en krangel på fotballbanen, som skal ha vært foranlediget av en takling.

BLE VITNE: Abdulgadir Abdule ble vitnet til knivstikkingen. Her blir han avhørt på stedet av politiet. Foto: Helge Mikalsen

– De sa unnskyld til hverandre, men det virker som at han ene ikke aksepterte unnskyldningen, sier Abdule.

Han forteller at kampen fortsatte og at alt virket greit. Så kom tre personer til stedet, ifølge vitnet.

– Jeg så at en mann angrep og hoppet på han ene. Jeg så ikke kniven, men jeg så at han holdt noe i hånden, sier Abdule.

Vitnet forteller at de tre personene så gikk rolig fra stedet.

– Hva tenker du om det som skjedde?

– Det er jo helt feil. Det er farlig. Det kan jo være at man slår hverandre litt i fotball, men kniv kan man jo dø av, sier Abdule.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder