Pasienter må ut med 5400 kroner for hver dose med effektiv migrenemedisin

Medisinen Aimovig kan gi migrenepasienter et nytt liv – men er svindyr. Flere fortviler over at den ikke er på blå resept, og at regjeringen ikke har satt av penger til det i statsbudsjettet.

Foto: Elke Selnes

At en medisin er på blå resept betyr at staten betaler en del av, eller hele, beløpet av medisinen. Migrene er en type hodepine som kan gi svært voldsomme smerter. Ca. 10 prosent av befolkningen er rammet av migrene.

Foto: PRIVAT

Signe Emilie Hofseth Rindal (17) er en av dem som bruker den dyre medisinen. Hun sier at den er veldig viktig for livskvaliteten: – Nå slipper jeg å ligge gråtende i fosterstilling hver kveld.

Foto: Kyrre Lien

Steinar Madsen i Legemiddelverket mener prispolitikken til legemiddelfirmaene er problemet – dyre medisiner er vanskeligere å få på blå resept. Nå får Aimovig imidlertid snart konkurranse fra tilsvarende medisiner, noe som kan presse ned prisen.

Foto: Jørgen Braastad

Helseminister Bent Høie (H) sier at medisinen kunne ha vært i blåreseptordningen hvis den var billigere, og at han ønsker at den skal bli tilgjengelig så raskt som mulig.

Flere artikler

  1. NRK: Ap vil kutte statsstøtten til Jehovas vitner

  2. Mulig trussel om skoleskyting – rett før foredrag om nettvett

  3. Espresso House-ansatte i Norge forteller om ekstremt press

  4. 17-åring risikerer fengselsstraff etter falsk nødmelding

  5. Reiseguider har ikke fått lønn på en uke

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder