TAPTE I RETTEN: Aylar Lie (36) avbildet i rettssalen i Oslo tinghus sammen med sin advokat John Christian Elden. Foto: Trond Solberg, VG

Lovet 100.000 i gave om hun vant mot Northug - gir penger tross tap

Aylar Lie (36) lovet å gi 100.000 kroner til dyrevernerne i Noah dersom hun vant saken mot Petter Northug. Til tross for tap i retten, har Aylar Lie likevel donert pengene - i sin kamp for dyrene.

Det bekrefter hun overfor VG. Lie skriver i en tekstmelding at ved å donere summen til Noah - er trygg på at pengene går uavkortet til dyr og dyrs rettigheter.

– Noah gjør en ekstremt viktig jobb for de som ikke har en stemme og få rettigheter. Dyrene er de mest uskyldige, sårbare og utsatte individene på denne kloden styrt og grovt utnyttet av egoismen til oss mennesker. Jeg blir kvalm av å se hvordan vi utnytter og misbruker dyrene for egen vinning og derfor har jeg selv valgt å kjempe en kamp for dyrene fremfor alle andre viktige saker, skriver Aylar Lie i en SMS til VG.

les også

Sp-Pollestad kaller pelsdyrinnsamling svindel: - Det er fri fantasi

Det var avisen Nationen som først skrev at den dyrekjære tidligere modellen og nåværende pokerspilleren har skjenket det samme beløpet som hun saksøkte Northug og hans forlag Strawberry Publishing for.

– Aylar Lie fikk ikke erstatning, men donerer likevel 100.000 kr. til Noah! skriver dyrevernorganisasjonen på sin Facebook-side.

les også

Aylar Lie tapte i retten mot Petter Northug

DYREKJÆR: Aylar Lie er kjent som en svært dyrekjær person. Bildet er tatt etter at Lie ble kåret til Årets pokerspiller i 2018 og mottok statuetten «Gullhånda». Foto: Janne Møller-Hansen, VG

Pokerspillere for dyreliv

I kommentarfeltet hagler det med godord og skryt etter den kjente kvinnens donasjon.

– En fantastisk og generøs donasjon! Er så imponert over alt du har bidratt med for å fremme dyrs velferd og rettigheter! Du er en sann og ekte dyrevenn, skriver en Noah-tilhenger.

På Aylar Lies egen Facebook-side går det frem at hun også har donert penger til dyrevern tidligere. Senest i januar donerte hun en sum via organisasjonen «Poker Players for Australian Wildlife», som ble opprettet etter de omfattende skogbrannene i Australia. Lie har også engasjert seg mot hundehandel i Kina.

– Siri Martinsen lever og ånder for dyrene og Noah har i 30 år gitt en stemme til de som ikke har det selv, skriver Aylar Lie til VG om Noah-leder Martinsen.

les også

Aylar om Northug-biografien: – Jeg føler meg veldig urettferdig behandlet

Aylar Lie har de siste årene gjort karriere som pokerspiller, og for 2018 ble hun kåret til årets pokerspiller i Norge etter at hun blant annet vant fire turneringer.

De siste ukene har imidlertid Lie dominert media i Norge i rettssaken der hun påberopte seg erstatning fra skilegenden Petter Northug etter at hun opplevde sitt privatliv krenket i Northug-biografien «Min historie».

Men i dommen, som falt nylig, fant ikke retten at Lie krenkes på rettsstridig vis i boken.

Anker ikke dommen

Retten slo fast at noen av opplysningene i de omstridte avsnittene i utgangspunktet er vernet av privatlivets fred, men at det ikke er rettstridig av Northug å kommentere sin forståelse av noe Lie allerede offentlig hadde omtalt.

Aylar Lie kommer ikke til å anke dommen i tingretten, har Lies advokat John Christian Elden tidligere uttalt.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder