ÅPNER: Kronprinsessen Mette-Marit åpner utstilling «Dronningens Ja» om middelalderens norske dronninger. Foto: Ned Alley NTB SCANPIX

Kronprinsessen vurderte å gi Ingrid Alexandra navnet Tyra Eufemia

Kronprinsesse Mette-Marit hadde tenkt å gi prinsesse Ingrid Alexandra et helt annet navn. Avsløringen kom under åpningen av utstillingen «Dronningens Ja».

NTB
ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

– Vi hadde faktisk tenkt å kalle Ingrid Alexandra for Tyra Eufemia, men vi syntes det ble så spesielt at vi turte ikke likevel, sa kronprinsesse Mette-Marit under åpningen av utstillingen om dronningens rolle i norsk middelalder, skriver Adresseavisen.

– Hadde det vært i dag, hadde vi nok gjort det, men vi er jo også glad for at det ble Ingrid Alexandra, la hun til.

Kronprinsessen åpnet utstillingen ved å avduke skulpturen «Dronninghode fra middelalderen».

Ikke gå glipp av denne: Så mange likte at Facebook-«kongene» gratulerte sin «kjære Sonja»

Dronning Sonja meldte avbud

Det var egentlig dronning Sonja som skulle foreta åpningen, men på grunn av ryggvondt måtte hun melde avbud og kronprinsesse Mette-Marit stilte derfor opp på kort varsel.

Utstillingen belyser temaet ved å løfte fram tre dronninger – og en som aldri ble det: Margrete Skulesdatter, Eufemia av Rügen, Margrete Valdemarsdatter og Dyveke Sigbrittsdatter.

Uheldig prinsesse: Märtha Louise falt av hesten – brakk bein i foten

Symbolisme

De fire kvinnene symboliserer fire sider ved kvinnens liv i middelalderen: religion, kultur, makt og kjærlighet, skriver Kongehuset i en pressemelding.

Fikk du med deg? Kongebiografi hyller Slottets åpenhet om bruddet mellom Ari Behn og Märtha

Utstillingen har sitt utspring i en ny bok om dronningrollen, og er også en hyllest til dronning Sonja i forbindelse med at hun fylte 80 år tidligere i år.

Kulturminister Linda Hofstad Helleland (H) var også til stede på åpningen av utstillingen, som åpner for publikum onsdag.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder