Poser med klær utløste bombefrykt ved Oslo-synagoge

(VG Nett) De mistenkelige posene som gjorde at politiet sperret av et område rundt synagogen på St. Hanshaugen i Oslo inneholdt klær, sko og leker.

  • Marianne Johansen
  • Christine Jensen
ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

Politiet stengte av området rundt synagogen i Bergstien på St. Hanshaugen tidlig torsdag kveld.

Årsaken til bombefrykten var tre, fire plastposer med ukjent innhold som ble funnet ved synagogens inngangsparti.

Men etter å ha satt inn en robot, etterfulgt av en bombemann fra Forsvaret viste det seg at det ikke var noe å frykte.

Posene inneholdt nemlig sko, klær, barbermaskiner og større leker, fikk VG Nett opplyst fra operativ uteleder Lasse Alver ved halv tolvtiden torsdag kveld.

- Posene inneholdt ikke noe farlig. Men siden posene ble plassert der de ble plassert og personen som satte dem fra seg oppførte seg mistenkelig fant vi det nødvendig å undersøke det på denne måten, sier Alver.

Operasjonsleder Tor Grøttum ved Oslo Politidistrikt opplyser til VG Nett at de ved hjelp av en gjennomgang av overvåkningsvideoen har funnet ut at det var en kvinne som satte fra seg posene.

Det er ikke klart hvorfor hun satte fra seg posene utenfor synagogen.

Politiets bombegruppe var raskt på stedet. Forsvaret ankom like etter for å bistå politiet i arbeidet med å finne ut hva de mistenkelige posene inneholdt.

Robot undersøkete posene22.00: - Vi har holdt på i 20 minutter med en robot fra forsvaret som undersøker posenes innhold. Dette vil ta omtrent en time til sammen, sa politiet på stedet ved ti-tiden torsdag kveld og la til at det er 99,5 prosent sjanse for at det ikke er noen fare, men at de ønsker å gjøre det på denne måten på grunn av posenes plassering.

22.10: Det ble skutt et hull i den ene av posene, en fast prosedyre får VG opplyst fra politiet.

22:25: Roboten er ferdig med undersøkelsen. En mann fra Forsvaret ikledd beskyttelsesdrakt skal ta en siste sjekk. Politiet opplyser at roboten ikke fant noe mistenkelig. En sykebil er på stedet, som en rutine når bombesjekk skjer manuelt.

22:50: En bombemann med «en ekstra arm» løfter ut et og et klesplagg fra posene.

Synagogen ligger i Bergstien på St. Hanshaugen. Bergstien blestengt for all trafikk. Området ble sperret av i 19.45-tida.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder