Politimann sextiltalt for andre gang

Spesialenheten for politisaker har for andre gang sextiltalt en 48 år gammel politimann, og ber om at han må fratas stillingen sin.

  • NTB
ARTIKKELEN ER OVER 12 ÅR GAMMEL

I mars 2005 ble politimannen frifunnet av Follo tingrett, etter å ha vært tiltalt for seksuell handling mot fem kvinner. Nå er han på ny tiltalt for seksuell handling mot to kvinner, og for å ha utvist krenkende seksuell atferd uten samtykke.

I tillegg er han tiltalt for å ha benyttet seg av stillingen sin for å få noen til å gjøre noe eller tåle noe, samt for grov uforstand i tjenesten, melder Nettavisen.

- Ba kvinne onanere under avhør

I januar i fjor skal han på en politistasjon i Follo politidistrikt ha befølt en kvinne. Deretter skal han ha låst døra til kontoret, før han skal ha tilbudt kvinnen å kle av seg og onanere i hans påsyn. Under avhøret skal han ha spurt kvinnen om hvilke former for sex hun likte, hvilke «stillinger» hun og samboeren brukte og om kvinnen og hennes samboer benyttet seg av sexhjelpemidler.

To måneder senere skal han ifølge tiltalen ha stilt seg bak en kvinne som sto opp mot en vegg på Ski politistasjon og befølt henne.

Den sextiltalte politimannen vil ikke kommentere tiltalen. Han er for tiden suspendert fra sin stilling som etterforsker. Hans forsvarer, advokat Erling O. Lyngtveit, har vært utilgjengelig for kommentar.

- Men mannen har ikke erkjent straffskyld i forhold til tiltalen, sier regionleder Johan Martin Welhaven i Spesialenheten for politisaker.
Saken starter i Follo tingrett 11. januar.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder