Se hvordan politiet avslørte cannabisplantasjen

(VG Nett) Da politiet slo til mot mennene som leide en gård i Fetsund ble de overrasket: I driftsbygningene fant de 3125 cannabisplanter.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

I over ett år holdt politiets spanere fra avdelingen Spesielle operasjoner (SO) oppsyn med hvem som gikk inn og ut av en gartneributikk i Oslo sentrum. Med ett mål: Å avsløre storproduksjon av cannabis.

Når folk har kommet ut med nyinnkjøpte varer og pakket bilene har politiet i skjul fulgt etter.

- Ingen roseplantasjer

- Hvis dette utstyret hadde blitt brukt til roser hadde vi vel avdekket en og annen roseplantasje, men det har vi hittil ikke gjort, sier leder for etterforskningsavsnittet ved seksjonen for organisert kriminalitet (org. krim), Harald Bøhler, til VG.

LES OGSÅ: Politiets razzia mot gartneributikken

12 ganger har spaningen ført politiet til lokaler hvor det ble dyrket cannabis.

HØSTER: - Profesjonelt utstyrt, og organisert drevet, var kommentarene til kriminalteknikerne på stedet. Alle plantene ble skåret ned og beslaglagt. Foto: Jørgen Braastad


23. februar i fjor rullet politiet inn på gårdsplassen på bruket i Fet kommune. Inne i hovedhuset satt det fire kamerater i 20-årene som ble overrumplet av politifolkene som strømmet inn.

Enorme verdier

Da politiet tok seg inn i de utleide driftsbygningene på gården, ble de også overrasket: Aldri hadde kriminalteknikerne sett en større produksjon. I bygningene, opprinnelig brukt til hestestaller, ble det dyrket marihuanaplanter i stor skala. Til sammen fant politiet 3125 planter. Den potensielle gateverdien var på 12 millioner kroner. Politiet mener de kom over norgeshistoriens største cannabisfabrikk.

I hver boks i stallen hadde dyrkerne tilrettelagt for de narkotiske plantene. Lys- og vanningssystemer var koblet sammen i et virvar av ledninger som ledet inn i et strømskap, som ifølge elektroingeniøren på stedet overhodet ikke var forsvarlig.

Politiet mener produksjonsutstyret stammer fra gartneributikken de slo til mot onsdag. Inne i bygningene fant politiet store sekker med veksttorv og esker med varmepærer. Nettsidene til butikken viser at den fører samme type pærer og kokostorv.

Politiet mener de har stoppet produksjon av cannabis med en potensiell gateverdi på flere titalls millioner kroner.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder