SKREMMENDE OPPLEVELSE: I denne snøhaugen ble en 9 år gammel jente funnet. Det er kommet et nytt lass snø på haugen i etterkant. Foto: Roger Neumann

Jente (9) ble måkt inne i snøhule: – En skremmende opplevelse for henne

SKIEN (VG) En 9 år gammel jente ble tirsdag ettermiddag måkt inne i en snøhule i Skien. Moren forteller at de gravde i 15–20 nervepirrende minutter før de fant henne.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Jenta skulle ut og måke sammen med mormoren sin, men gikk ut i forveien for å hente noen ting som hun hadde glemt i en gammel snøhule.

Da mormoren kom ut, la hun merke til en traktor som kjørte forbi med et snølass, men barnebarnet var ikke å se.

Det forteller barnets mor som umiddelbart skjønte at datteren sannsynligvis var i snøhulen som ligger litt nede i en grøft og hvor det nå var fylt på med snø.

Hørte gråt

– Vi tok med en spade og begynte å grave. Vi fikk også med fem-seks naboer som gjorde en kjempejobb, sier moren (34) til VG. Det var Varden som først hadde et intervju med kvinnen som nylig har flyttet til boligområdet.

– Vi gravde ganske lenge, kanskje 15–20 minutter. Jeg skjønte at vi måtte grave lenger ned da vi ikke fant noe. Da vi var kommet ganske langt ned, hørte vi at hun gråt og etter hvert så vi jakken hennes. Da gikk over til å bruke hendene og bare en lett spade, forteller kvinnen.

Hun forteller at snøen lå tett pakket rundt datteren, men at det må ha vært noen luftlommer der også.

– Det var veldig godt å høre at det var liv i henne, sier 34-åringen.

– Hvordan tok hun det?

– Det var en skremmende opplevelse for henne. Hun var litt omtåket, så jeg ringte ambulanse og hun var en tur på sykehuset for en sjekk bare for å for å være på den sikre siden, forteller kvinnen.

Men alt var bra, og niåringen sov hjemme i egen seng.

– Et uhell

34-åringen klandrer ikke brøytemannskapene for det som skjedde.

– Dette var bare et veldig uheldig tidspunkt. Hun var jo ikke ute og lekte i snøhulen, men skulle bare hente noe. Uheldigvis kom det en traktor med et lass snø. Uhell kan skje selv om man er forsiktig, sier hun og legger til at sjåføren ikke hadde sjanse til å se at det var noen i snøhulen som ligger nede i en dump.

les også

Snøkaos: 15.800 uten strøm – en del kan få en strømløs natt

Politiet advarer

Operasjonsleder Vidar Aaltvedt i Sør-Øst politidistrikt forteller at politiet vil advare mot å leke i brøytekanter og på plasser der brøytebiler tipper snø. Det er en advarsel moren til jenta deler.

– Selv om man er forsiktig, så kan uhell skje. Det blir en påminner om viktigheten av å være oppmerksom på farene rundt brøyting og store brøytemaskiner. Jeg er så takknemlig for at det gikk bra og at hun ikke fikk noen skader, sier moren til Varden.

Mistenker ikke uaktsomhet

Aaltvedt opplyser at politiet ikke mistenker at sjåføren av brøytebilen har vært uaktsom.

– Sånn som saken er opplyst for oss nå, så er det ingen ting som tilsier at han har vært uaktsom.

Fortsatt mye brøyting

Anne Spånem, kommunikasjonssjef i Skien kommune, sa tirsdag morgen at det gjenstår mye restbrøyting etter gårsdagens heftige snøfall.

– Vi må prøve å gi plass til parkering, forbikjøring og møteplasser, utdyper hun.

Samtidig er det bra vær og sikkert mange barn som vil ut og leke i snøen.

– Så pass på barna, oppfordrer Spånem.

Hun opplyser at det fortsatt er rundt 200 husstander i Skien som ikke har fått tilbake strømmen. På det meste var det 1700.

– De må blant annet sprenge trær for å få dem unna kraftlinjer, forteller kommunikasjonssjefen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder