NY ROLLE: Musikkprodusent Truls Birkeland har produsert musikk for Vamp. Nå er han også ansatt ved datakrimenheten i Oslo politidistrikt og bistår i Lørenskog-forsvinningen. Foto: TROND SOLBERG

Politiet gjennomfører lydtester i Hagen-bolig

LØRENSKOG (VG) Politiet er til stede ved boligen til ekteparet Tom og Anne-Elisabeth Hagen og gjennomfører lydtester utenfor og inne i huset.

Det skriver Aftenposten mandag formiddag.

Ifølge avisen, gjennomførte kriminalteknikere lydtester utenfor boligen i noen minutter like før klokken 11, før de gikk inn igjen i huset.

– Det er ingen dramatikk knyttet til de nye undersøkelsene. Det har også blitt gjort tidligere i denne saken. I de fleste store etterforskninger er det behov for å gjøre nye undersøkelser og etterundersøkelser på det sentrale åstedet, opplyser Øst politidistrikt til VG.

Politiet ønsker ikke å kommentere noen spørsmål om årsaken til de nye undersøkelsene som fortsatt pågår.

VGs fotograf på stedet forteller at tre krimteknikere har båret ut en stor pappeske.

ÅSTEDET: Her er huset til ekteparet Tom og Anne-Elisabeth Hagen på Fjellhamar i Lørenskog. Politiet gjør mandag nye undersøkelser både utenfor og inne i eneboligen. Foto: Trond Solberg,

En av krimteknikerne som jobber på åstedet er produsenten for musikkgruppen Vamp, Truls Birkeland, ifølge Aftenposten. Musikkprodusenten har tidligere vært brukt som ekspert for politiet i Storbritannia og USA.

– Det er ikke noe dramatisk og vi har blitt varslet i forkant, sier familiens bistandsadvokat, Svein Holden, til VG.

les også

Lørenskog-forsvinningen: Fant slepespor i huset

Savnet i vel fem måneder

Politiet mener fortsatt at hovedhypotesen rundt etterforskningen av Anne-Elisabeth Hagens (69) forsvinning er kidnapping. 69-åringen har nå vært savnet i snart fem måneder, uten at hverken politiet eller familien har fått et livstegn fra henne.

I tillegg er dialogen med de antatte kidnapperne svært begrenset og kronglete, noe som gjør kommunikasjonen krevende for etterforskerne. Den siste kjente kontakten med den påståtte motparten var i slutten av januar, altså for snart to måneder siden.

Den gangen skisserte motparten en måte å gi livstegn fra Anne-Elisabeth Hagen, som politiet og familien aksepterte. Det er imidlertid ikke fulgt opp.

SAVNET: Anne-Elisabeth Hagen (69) har vært savnet i snart fem måneder. Politiet mener hun ble bortført fra sitt hjem på Fjellhamar i Lørenskog 31. oktober i fjor. Foto: POLITIET

Ti uker med skjult etterforskning

Da den 69 år gamle kvinnen ble savnet iverksatte politiet en omfattende skjult etterforskning som pågikk i nøyaktig ti uker.

I denne perioden saumfarte krimteknikere eneboligen på innsiden, og de var tvunget til å ta i bruk utradisjonelle metoder for ikke å avsløre seg selv som politiet og at saken ble offentlig kjent.

Det ble blant annet brukt falske bilskilter og sivile kjøretøy til og fra åstedet. I tillegg snakket sivilt politi med naboer om dekkhistorier for å høre om de hadde sett eller hørt noe den dagen Hagen forsvant.

INGEN MISTENKTE: Politiinspektør Tommy Brøske i Øst politidistrikt opplyser at politiet fortsatt ikke har noen mistenkte i forsvinningssaken. Foto: FRODE HANSEN

Angrepet på badet – fant slepespor

Politiets krimteknikere funnet spor som kan tyde på at Anne-Elisabeth Hagen (69) ble slept langs gulvet da hun forsvant fra hjemmet sitt.

Politiet har en teori om at Anne-Elisabeth Hagen kan ha blitt angrepet mens hun var på badet. Bakgrunnen for denne teorien skal være såkalte situasjonsspor på åstedet i eneboligen i Lørenskog.

Utover det skal det ikke være åpenbare tegn til kamp i boligen, får VG opplyst.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder