En hel gate evakuert etter brann i bolig i Finnmark

INNENRIKS

Sterk vind og stor gnistfare har ført til at politiet har evakuert beboere i hele gaten der det brenner kraftig i en bolig i Kjøllefjord i Finnmark.

  • VG / NTB
Publisert: Oppdatert: 06.01.19 08:39

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 06.36 søndag. Huset ligger rett på oversiden av havnen i Kjøllefjord og skal etter opplysninger fra naboene være ubebodd. Det kan likevel ha vært personer som har hatt tilhold der, opplyser politiet i Finnmark.

– Husene står tett i hele gaten, så vi har evakuert tolv beboere fra de andre husene. Det blåser stiv kuling så gnistfaren er stor selv om brannvesenet har en viss kontroll over selve brannen, sier operasjonsleder Jan Arne Pettersen i Finnmark politidistrikt til NTB.

Han sier at både de andre husene og bilene som står i gaten er svært utsatt for gnistene som sprer seg fort i den kraftige vinden.

Alle nødetatene er på stedet. De evakuerte har alle fått midlertidig opphold hos venner og bekjente i påvente av at brannen skal slukkes. Huset står i et boligfelt med bort mot 25 hus. Pettersen forklarer til VG at husene står svært tett, men at det ikke lenger skal være fare for at nabohusene tar fyr.

–Det blåser kraftig, men brannvesenet har god tilgang på vann. De er nå i ferd med å iverksette kontrollert nedbrenning av huset, forteller Pettersen til VG.

Her kan du lese mer om