Politiet kjørte i bil etter lang biljakt

Etter en lengre biljakt, kjørte politiet på en bil da den var på vei ut på E6 i motgående kjøreretning. Føreren (19) forsøkte å stikke av fra en politikontroll.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Det var på Kløfta politiet kjørte på en bil for å stoppe den, meldte Øst politidistrikt på Twitter i 03.30-tiden natt til fredag.

Passerte spikermatte

Bilen hadde tidligere unndratt seg politikontroll i Skarnes, rundt 40 kilometer unna Kløfta. Den hadde også passert en spikermatte uten å stanse.

«Politiet har forsettlig kjørt på en bil i det kjøretøyet var på vei ut i motgående kjøreretning på E6. Fører er kritisk skadet, kjørt til Ullevål. Passasjer uskadet, kjørt til Ahus», opplyste politiet.

PASSERTE SPIKERMATTE: Bilen som stakk fra politikontrollen i Skarnes landet på taket etter at politiet kjørte inn i den. FOTO: Remi Presttun/Presttun Media

Uskadet

Klokken 05.03 opplyser politiet på Twitter at føreren fremstår som uskadet etter å ha blitt undersøkt av helsepersonell.

Jourhavende jurist ved Øst politidistrikt, John Ivar Johansen, hadde få detaljer å gå ut med natt til fredag. Han kunne ikke si noe om farten bilen skal ha holdt eller hvordan påkjørselen skjedde.

– Det har vært en lang forfølging. Spesialenheten er varslet og vil ta saken videre, opplyste han til VG tidligere på natten.

Ingen politibetjenter ble skadet i påkjørselen av den flyktende bilen med to personer i.

– Begge de to er menn. Fører er 19 og passasjeren er 17 år, sier Johansen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder