Politiet kjørte i bil etter lang biljakt

INNENRIKS

Etter en lengre biljakt, kjørte politiet på en bil da den var på vei ut på E6 i motgående kjøreretning. Føreren (19) forsøkte å stikke av fra en politikontroll.

Publisert: Oppdatert: 27.04.18 08:53

Det var på Kløfta politiet kjørte på en bil for å stoppe den, meldte Øst politidistrikt på Twitter i 03.30-tiden natt til fredag.

Passerte spikermatte

Bilen hadde tidligere unndratt seg politikontroll i Skarnes, rundt 40 kilometer unna Kløfta. Den hadde også passert en spikermatte uten å stanse.

«Politiet har forsettlig kjørt på en bil i det kjøretøyet var på vei ut i motgående kjøreretning på E6. Fører er kritisk skadet, kjørt til Ullevål. Passasjer uskadet, kjørt til Ahus», opplyste politiet.

Uskadet

Klokken 05.03 opplyser politiet på Twitter at føreren fremstår som uskadet etter å ha blitt undersøkt av helsepersonell.

Jourhavende jurist ved Øst politidistrikt, John Ivar Johansen, hadde få detaljer å gå ut med natt til fredag. Han kunne ikke si noe om farten bilen skal ha holdt eller hvordan påkjørselen skjedde.

– Det har vært en lang forfølging. Spesialenheten er varslet og vil ta saken videre, opplyste han til VG tidligere på natten.

Ingen politibetjenter ble skadet i påkjørselen av den flyktende bilen med to personer i.

– Begge de to er menn. Fører er 19 og passasjeren er 17 år, sier Johansen.

Her kan du lese mer om