SLUTTER: Slottsforvalter Ragnar Osnes har hatt en sentral rolle i flere store og omfattende oppgraderinger av kongelige eiendommer. Her viser han frem det nyrestaurerte Slottskapellet i 2004. Foto: Janne Møller-Hansen

Slottsforvalter slutter på dagen: - Tillitsbruddet er alvorlig

Slottsforvalter Ragnar Osnes trekker seg fra sin stilling med umiddelbar virkning. Årsaken er brudd på Hoffets interne retningslinjer, skriver Dagbladet.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Mandag ettermiddag sendte sendte Det kongelige hoff ut en pressemelding som Dagbladet først omtalte. Her heter det videre:

«Slottsforvalter Ragnar Osnes har på bakgrunn av brudd på Hoffets interne retningslinjer valgt å fratre sin stilling med umiddelbar virkning. Brudd på retningslinjene ble avdekket ved en intern gjennomgang».

les også

Kongehuset gikk ti millioner i underskudd i fjor

I meldingen fra hoffet som er undertegnet hoffsjef Gry Mølleskog, heter det videre at «tillitsbruddet er alvorlig, og derfor har jeg akseptert hans umiddelbare fratreden».

– Det Kongelige Hoff vil som en konsekvens av funnene i den interne undersøkelsen, gjøre en vurdering av omfang og fullmakt i stilling som slottsforvalter, skriver Mølleskog i pressemeldingen som også er publisert på kongehusets egne hjemmesider.

les også

Hoffet har snudd – kronprins Haakon må dekke utgifter selv

Dagbladet får bekreftet av hoffet at den interne gjennomgangen ble igangsatt etter at avisa forrige uke sendte en rekke spørsmål om pengebruken på et av de seneste årenes byggeprosjekter i Slottsparken.

Osnes har hatt en sentral rolle i flere store og omfattende oppgraderinger av kongelige eiendommer, ikke minst Slottet og Kongsgården. Osnes er arkitekt og har vært rådgiver for kongefamilien siden 1990-tallet.

Det har ikke lyktes VG å få kontakt med Ragnar Osnes.

Slottets kommunikasjonsjef, Ole-Edvard Wold-Reitan, sier til VG at han ikke ønsker å kommentere denne saken utover det som står i pressemeldingen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder