Ellen og Alf kan være Norges eldste ektepar

FLOTT PAR: Lilleba og Alf Ihlen, snart 100 og 105, har beholdt kjærligheten og glimtet i øyet. Foto: TROND SOLBERG

Kjærlighet til siste blikk

Ellen «Lilleba» og Alf Ihlen er snart 205 år til sammen, men kjærligheten blomstrer fortsatt hos Norges trolig eldste ektepar.

 • Per Lillelien

Artikkelen er over 14 år gammel

Alf fyller 105 år 30. juni, og Lilleba (hun kalles helst det) blir 100 den 26. september:

- Jeg har vært heldig med helsa og må vel kunne kalle meg en ekte «old boys-gutt» når jeg snart blir 105, humrer Alf (104). Da han hadde passert 100, flyttet han inn på Vinderen Bo- og Servicesenter i Oslo, mens Lilleba ble boende i leiligheten like nedenfor Besserud i Holmenkollåsen.

- Det ble litt for anstrengende å ha Alf hjemme. Det er bedre for oss begge nå, og jeg besøker ham så ofte jeg kan. Da har vi noen fine stunder sammen, sier Lilleba Ihlen (99).

- Jeg trives veldig godt her. Hyggelige pleiere og utmerket service, sier Alf, som benytter seg av rullestolen når han skal forflytte seg.

Staselig

Lilleba og Alf er et flott og staselig par. Hun i blå drakt og hvit bluse med rødt tørkle i halsen, han i blå blazer, slips og hvite sommerbukser. Og som alltid; en liten «pøs» på hodet.

- Den har han alltid på. Han brukte den på golfbanen. Golf har vært hele livet for oss. Jeg spilte i 70 år - og Alf nesten like lenge. Vi har reist verden rundt med golfkøllene våre. Jeg slo til jeg var 92 år, sier Lilleba, to ganger norgesmester på 50-tallet og æresmedlem i Norges eldste golfklubb, Oslo Golfklubb på Bogstad.

- Har golf vært oppskriften på å holde seg i form gjennom et ualminnelig langt liv?

- Golf, morgengymnastikk og passelig sunn mat. Og så synes jeg det er godt med et par glass rødvin om kvelden, sier Lilleba.

Savner bilen

- Hva savner du mest, som gammel?

- Bilen min! Jeg kjørte bil hver eneste dag helt frem til juletider i fjor. Å ta fra meg bilen er å ta fra meg friheten. Da kunne jeg kjøre ned til Alf hver dag. Men jeg har lovet barna mine at jeg ikke skal kjøre mer, jeg begynner se litt dårligere.

9. juli har Lilleba og Alf vært gift i 66 år. At det ikke er lenger, skyldes at begge har vært gift før:

- Alf og jeg har kjent hverandre siden vi var unge. Vi var gjester i hverandres bryllup. Jeg giftet meg første gang i 1930. Alf var en meget god venn av min første mann, som dessverre døde av kreft bare 38 år gammel, sier Lilleba, som giftet seg med Alf i 1939.

- Og siden har det vært dere to?

- Ja, vi har hatt det godt, god økonomi. Det har vært interessant å være gift med Alf i så mange år, selv om det også har vært stunder da jeg lurte på om jeg hadde noen mann, fordi han var så utrolig mye borte!

Alf Ihlen ble adm. direktør i familiebedriften Strømmens Verksted da han var 23 år. I 50 år var han sjef.

Lilleba og Alf hadde to barn hver da de giftet seg - og fikk ett sammen.

Mer om

 1. Samliv

Flere artikler

 1. Pluss content

  Ser slutten på Pondus

 2. - En god latter virker bedre enn all verdens tabletter

 3. Norges eldste mann (107) holder seg i form med godt humør

 4. Pluss content

  Ti nordmenn over 100 år forteller: Oppskriften på et langt liv

 5. Mann og kone: Olav Thon (95) har sagt ja til Sissel Berdal Haga (78)

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder