ETSENDE VÆSKE: En tankbil med jernklorid har veltet i en rundtkjøring og skaper trafikkaos på E18 ved Rygge i Østfold i ettermiddag. Foto: VG-tipser Thomas Jørgensen

Tankbil med etsende væske veltet

Skapte trafikkaos i Østfold

(VG Nett) Politi og brannvesen måtte sperre av riksvei 118 ved Rygge etter at en tankbil med 15.000 liter etsende væske veltet.

  • Christine Jensen
ARTIKKELEN ER OVER 13 ÅR GAMMEL

LES OGSÅ: Disse veiene er stengt

Tankbilen fraktet ifølge politiet 15.000 liter med den etsende væsken jernklorid.

Brannvesenet jobbet på spreng med å nøytralisere den farlige væsken som rant ut av bilen. Dette ble gjort ved hjelp av 47 tonn kalk.

- I stor grad blir kalk spredd med håndmakt, så det tar noe tid. 47 tonn kalk skal på før vi skal forsøke å suge opp, spyle og rydde opp på stedet. Dette har skjedd i en rundkjøring. Derfor har stoffet havnet på veibanen, en del på en bensinstasjon, og noe på jordet og ellers i terrenget rundt, sier operasjonsleder Martin Nygårdsmoen i Østfold politidistrikt til NTB.

Jernklorid brukes blant annet i kloakkrensing og kan ha en etsende effekt i kontakt med hud.

- Væsken er lett etsende i kontakt med hud, forklarer operasjonsleder Arne Otterstad i Østfold politidistrikt.

Av sikkerhetsmessige grunner valgte brannvesenet å stenge av et stort område rundt tankbilen, som veltet i en rundkjøring.

- Veien er stengt i sør ved Dillingveien og i nord ved Ekholtveien. I sør-vest er den stengt for omkjøring ved riksvei 119 Larkollveien, sa Otterstad etter ulykken.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder