ETSENDE VÆSKE: En tankbil med jernklorid har veltet i en rundtkjøring og skaper trafikkaos på E18 ved Rygge i Østfold i ettermiddag. Foto: VG-tipser Thomas Jørgensen

Tankbil med etsende væske veltet

Skapte trafikkaos i Østfold

(VG Nett) Politi og brannvesen måtte sperre av riksvei 118 ved Rygge etter at en tankbil med 15.000 liter etsende væske veltet.

Christine Jensen
ARTIKKELEN ER OVER 13 ÅR GAMMEL

LES OGSÅ: Disse veiene er stengt

Tankbilen fraktet ifølge politiet 15.000 liter med den etsende væsken jernklorid.

Brannvesenet jobbet på spreng med å nøytralisere den farlige væsken som rant ut av bilen. Dette ble gjort ved hjelp av 47 tonn kalk.

- I stor grad blir kalk spredd med håndmakt, så det tar noe tid. 47 tonn kalk skal på før vi skal forsøke å suge opp, spyle og rydde opp på stedet. Dette har skjedd i en rundkjøring. Derfor har stoffet havnet på veibanen, en del på en bensinstasjon, og noe på jordet og ellers i terrenget rundt, sier operasjonsleder Martin Nygårdsmoen i Østfold politidistrikt til NTB.

Jernklorid brukes blant annet i kloakkrensing og kan ha en etsende effekt i kontakt med hud.

- Væsken er lett etsende i kontakt med hud, forklarer operasjonsleder Arne Otterstad i Østfold politidistrikt.

Av sikkerhetsmessige grunner valgte brannvesenet å stenge av et stort område rundt tankbilen, som veltet i en rundkjøring.

- Veien er stengt i sør ved Dillingveien og i nord ved Ekholtveien. I sør-vest er den stengt for omkjøring ved riksvei 119 Larkollveien, sa Otterstad etter ulykken.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder