SKJØT UTENFRA: Flere tomhylser er funnet utenfor leiligheten, opplyser politiet. Foto: Helge Mikalsen

Fjellhamar-nabo: De ropte etter hjelp

FJELLHAMAR (VG) Kort tid etter en leilighet ble beskutt på Fjellhamar på Romerike, banket det på døren til naboen.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– De banket på døren og ropte etter hjelp, men jeg våget ikke å åpne opp. Jeg varslet derfor politiet, sier naboen til VG.

Han ønsker ikke å stå frem med navn og bilde.

– Det har vært en del bråk og støy fra leiligheten de siste månedene, og politiet har kommet hit 3–4 ganger, sier naboen.

Politiet ble varslet klokken 00.49 natt til onsdag om at skyting mot eller i en leilighet på Fjellhamar på Romerike. De første patruljene på stedet fant en mann og en kvinne som var alvorlig skadet.

Ifølge politiet, hadde både mannen og kvinnen befunnet seg inne i leiligheten, mens det ble skutt fra utsiden. De ble sendt på sykehus.

Ifølge en pressemelding politiet sendte ut ved 11-tiden, er de to utenfor livsfare.
Politiet er interessert i tips vedrørende vitneobservasjoner i området i tidsrommet 0040 til 0115 natt til i dag. Så vidt VG bekjent er ingen pågrepet for skytingen.

– Ålreite gutter

De tre mennene som er registrert på adressen er i slutten av tenårene og i starten av 20-årene.

Mannen som eier leiligheten, Hugo Valentino Berg, var både i natt og i morgentimene på åstedet. Han har leid ut leiligheten gjennom NAV.

– De er ålreite, kjekke gutter, men litt viltre. Jeg ga dem en sjanse, men det har vært litt husbråk i høst og en del klager på høy musikk. Jeg har hatt noen runder med NAV og kommunen. Den siste tiden, har det vært stille, men i natt var det absolutt ikke stille. Det som har skjedd, er veldig alvorlig og naboene er jo stive av skrekk, sier Berg, som nå tenker på alle de involverte.

– Jeg kommer til å noen ekstra runder med neste leietaker, for å si det sånn, sier Berg.

Ifølge et forelegg har politiet vært på døra i tilknytning til klager på støy. Ifølge forelegget nektet en av mennene å etterkomme politiets anmodning om å redusere støyen, samt at han mannen skal ha opptrådt

HUSEIER: Hugo Valentino Berg eier leiligheten det ble skutt mot. Foto: Cicilie S. Andersen

les også

To personer skutt på Fjellhamar

Kulehull i vindu

Politiet opplyser onsdag morgen at det var totalt syv personer i leiligheten, seks voksne og et barn.

I løpet av natten og morgentimene har krimteknikere sikret spor både i og utenfor leiligheten. Da VG var ved åstedet hadde teknikerne markert fem små områder med rød spray, trolig tomhylser fra skudd som var avfyrt mot leiligheten.

I tillegg var det tydelig kulehull i et vindu.

– Det er grunn til å tro at gjerningspersonen har stått utenfor, sa operasjonsleder i Øst politidistrikt, Terje Skaftnes, til VG rett før 01.30.

SPERRET AV: Politiet sperret natt av et område rundt boligblokken. Foto: Helge Mikalsen / VG

– Familiemedlemmer gjorde førstehjelp

Innsatsleder Knut Hammer ved Øst politidistrikt forteller til VG like over 02 at en leilighet med åpen dør møtte politiet da de kom til stedet.

– Vi gikk inn og fant to personer som var skutt. De var bevisste og familiemedlemmer gjorde førstehjelp på disse. Vi fikk raskt inn ambulansepersonell som tok over førstehjelp, og nå er de fraktet til sykehus, sier innsatslederen.

Skadeomfanget er foreløpig ukjent.

– De to er truffet av i hvert fall ett skudd hver. Det er en kvinne og en mann, opplyser han.

Politiet leter etter en mørk Mercedes, som ifølge vitneopplysninger, forlot stedet i full fart.

Vil undersøke mulig gjengoppgjør

Politiet har gjennom natten stoppet flere biler i området, og søker etter gjerningspersoner både på Romerike og i Oslo, skriver NTB.

– Vi er i gang med å sikre spor og gjennomfører flere etterforskningsskritt. Alt av tilgjengelig mannskap er ute, sier operasjonsleder Terje Skaftnes i Øst politidistrikt.

Skaftnes opplyser til NTB at de ikke vet hvor mange gjerningspersoner det dreier seg om.

– Vi har søkt etter bilen, men ikke lyktes å komme i kontakt med føreren som er registrert på den, sier han.

Det foreligger ikke opplysninger om antall gjerningspersoner, men ifølge NTB mistenker politiet et gjengoppgjør.

Til VG sier Skaftnes at de ikke utelukker det, men at det er for tidlig å spekulere.

– Det er ikke dagligdags at det blir skutt med våpen utenfra og inn til personer som sitter i en leilighet. Det er ikke slike tilstander vi har i Norge, så det er grunn til å tro det er en foranledning. Gjengproblematikk og Oslo er noe man helt sikkert også vil se på, sier han.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder