Holden om ny kontakt: Motparten har skissert livsbevis

MO I RANA (VG) Bistandsadvokat Svein Holden sier at familien vil jobbe hardt for å få Anne-Elisabeth Hagen (68) hjem dersom de mottar bevis på at hun er i live.

Samtidig sier Holden følgende om den nylige kontakten:

– Dersom familien mottar et slikt livsbevis som motparten har skissert i sin nylige henvendelse til oss, så vil familien arbeide for å få Anne-Elisabeth trygt og godt hjem.

Bistandsadvokaten ville ikke svare på noen spørsmål utover uttalelsen til pressen mandag kveld.

– Familien synes det er bra at de som hevder å ha Anne-Elisabeth har kontaktet oss på en annen og bedre måte enn tidligere.

Mandag ettermiddag bekreftet politiet ny kontakt med den antatte motparten - og at det nye budskapet har kommet på en annen plattform enn tidligere.

– Det negative er at det er snakk om en enveiskommunikasjon uten mulighet for familien til å svare direkte. Det har gått lang tid siden Anne-Elisabeth ble bortført, og familien vet fortsatt ikke om hun er i live, sier Holden.

Følger råd

Bistandsadvokaten møtte pressen på hotell Scandic Meyergården i Mo i Rana, hvor han er i forbindelse med en rettssak.

– Politiet har gitt familien en klar anbefaling om å ikke gå i forhandlinger med de som hevder å ha Anne-Elisabeth, før man vet at hun lever og har mottatt et livsbevis. Dette rådet vil familien følge.

– Jeg ønsker å ta høyde for at de som har Anne-Elisabeth i dag, ikke snakker norsk, derfor gjentar jeg budskapet på engelsk, sier Holden.

les også

Lørenskog-forsvinningen: Fikk nytt budskap på ny plattform

Rettet til familien

Det nye budskapet, som var rettet til 68-åringens familie, ble sendt både til politiet og bistandsadvokaten. Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra sitt hjem 31. oktober i fjor. Fortsatt står man uten et sikkert livstegn i etterforskningen, som nå har vart i 104 dager.

Å kommunisere med de antatte kidnapperne har av både familiens bistandsadvokat og politiet tidligere blitt beskrevet som en svært vanskelig øvelse. De antatte kidnapperne krever ifølge VGs opplysninger ni millioner euro i kryptovalutaen Monero.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder