NSB vil åpne Romeriksporten 1. juli

Oslo: NSB Gardermobanen søker om få avbryte tettingsarbeidet i Romeriksporten tidligere enn planlagt. Det vil bety at tunnelen kan åpnes allerede 1. juli neste år, og selskapet kan spare 150 millioner kroner.

NTB
ARTIKKELEN ER OVER 21 ÅR GAMMEL

NSB Gardermobanen sendte i dag en søknad til NVE om å lempe på kravene til tetting av lekkasjene i Romeriksporten. Blir søknaden godkjent, kan tettingen avsluttes to måneder tidligere enn planlagt.

- Tettingsarbeidet ligger allerede en måned etter skjema, og dessuten er det usikkert om vi noengang kommer til å nå NVEs krav til tetting, sier viseadministrerende direktør Olaf Melbø til NTB.

Fra Lutvann vil NSB Gardermobanen heve lekkasjegrensen fra 400 liter pr minutt til 500 liter i minuttet. Lekkasjene fra Puttjern er så vanskelige å tette at man vil fordoble grenseverdien, og montere et vannfiltreringsanlegg som skal holde grunnvannstanden stabil.

Målinger viser at lekkasjene fra Lutvann og Puttjern har gått ned den siste måneden, og Olaf Melbø er sikker på at det skyldes tettingsarbeidet som fortsatt pågår. Likevel tviler han altså på at det er mulig å innfri kravene fra NVE.

Søknaden fra NSB Gardermobanen skal behandles av NVE og sendes ut til høring. Regjeringen vil behandle den i statsråd før jul, opplyser Samferdselsdepartementet i en pressemelding. Inntil svaret foreligger, pågår tettingsarbeidet som før.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder