Jubel i Oslos gater

Oslo: Tusenvis av mennesker jublet i Oslos gater etter at Norge slo Brasil 2-1 og dermed er klar for åttedelsfinalen i VM.

  • NTB

Artikkelen er over 21 år gammel

Karl Johan var stappfull av folk som danset og sang. Overalt dukket det opp folk med norske flagg, og alle var i ekstase over at Norge slo selveste Brasil.

- Heia Norge! Heia Norge! Olé! Olé Olé! Espen Paulsen og Rune Skaud hopper og danser foran Stortinget etter kampen. Espen gjør sitt beste på å imitere Arne Scheies kommentarer til 2-1 scoringen, mens Lene Steffensen og Hege Lund gjør sitt beste for å holde styr på de to karene.

- Dette er herlig, jubler de.

Etter kampen så strømmet ut i gatene. Karl Johan var stappfull av mennesker, som jublet, skrek og danset i gaten. Og var det vanskelig å ta seg fram på Karl Johan, så var det ikke noe bedre i sidegatene. Biler med elleville landslagspatrioter sørget for at trafikken i de fleste gatene sto stille, mens folk hang ut av takluker og vinduer, viftet med flagg og gartulerte hverandre.

- Vi er best! Vi slo Brasil! Nå kan vi nå langt, jubler Morten Meier, mens han og venneflokken kjører nedover Stortingsgata i åpen bil.

Sammen med Stig Bråten, Carina Kile, Stine Hansen og Lena Andersen og 25 andre så han kampen i en barnehage i Oslo, hvor de hadde bygget tribuner av benker.

- Det var en helt fantastisk kamp, roper Meier med en stemme som bærer preg av å ha vært mye brukt under kampen.

Flere artikler

  1. Stolt Mr. Lee

  2. Se den store forskjellen: Så annerledes er årets feiring

  3. 7.000 på Rådhusplassen

  4. Naziflagget ble heist på Stortinget

  5. Slik ble mesterne hyllet i Berlin

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder