Avviser å ha ringt Sjødins kone

Oslo: - Kopervik er et lite sted, og rykter sprer seg som ild i tørt gress. Jeg må bare stå fram og forsvare meg, sier Robin Hult (32) til NTB. Han stiller seg helt uforstående til at han nå er trukket inn i Birgitte-saken på Karmøy.

NTB
ARTIKKELEN ER OVER 21 ÅR GAMMEL

Robin Hult gikk hardt ut mot advokat Arvid Sjødin i TV 2s program Sentrum i går kveld. Han hevder at Sjødin spredte rykter om at det var han som 14. september ringte Sjødins kone anonymt og tilsto drapet på Birgitte Tengs. - Sjødin fant fram til mitt navn etter å ha etterforsket på egen hånd. Han kunne lett ha sjekket meg ut av saken, for ingen av detaljene fra telefonsamtalen stemmer med meg, sier Hult.

Etter at en mann tilsto drapet i en telefonsamtale med hans kone, skrev Sjødin et brev til Riksadvokaten. Hults advokat Tor Erling Staff mer enn antyder at Sjødin må ha lekket Hults navn samt opplysninger om telefonsamtalen til pressen. - Jeg vet ikke hvilke motiver Sjødin har for å forfølge denne saken, men den passer jo godt inn i erstatningssaken som Birgittes fetter har anlagt mot staten. Vi har ikke avgjort om vi vil saksøke Sjødin for injurier, men en reaksjon blir det, sier Staff.

Arvid Sjødin sier til Aftenposten at han ikke er sikker på at det er Hult som har ringt opp hans kone. - Jeg har bare sagt at det var en person som samsvarte med det signalementet og som bor på en gitt adresse, sier han.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder