OMKOM: En person omkom etter at han falt i Månafossen i Gjesdal Kommune i Rogaland. Foto: PRIVAT/GJESDALBUEN

Mann omkom etter fall i Månafossen

Lege på stedet har bekreftet at han har omkommet, opplyser operasjonsleder Olaug Bjørnsen i Sør-Vest politidistrikt til VG klokken 17.50. Den utenlandske mannen var på tur med venner da ulykken skjedde.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Fallet skal ha vært på 10–12 meter. Politiet opplyser at personen landet i en fjellskrent ved Månafossen i Rogaland og at det var svært vanskelig å komme ned til vedkommende.

Politiet opplyser ved 17.50-tiden at et Sea King-redningshelikopter med alpin redningsgruppe har hentet mannen opp fra en kulp nær toppen av fossen.

– Vedkommende er tatt opp på land og jeg kan bekrefte at det var en utenlandsk mann som falt i fossen. Lege på stedet har bekreftet at han har omkommet, opplyser operasjonsleder Olaug Bjørnsen i Sør-Vest politidistrikt klokken 17.50.

Ifølge politiet var det en risikofylt redningsaksjon å hente vedkommende ut.

– Mannen er av utenlandsk nasjonalitet og har sklidd utfor en kant og falt i vannet. Han er blitt ført med vannet et stykke og blitt sittende fast i en kulp om lag ti meter fra der fossen renner ut i fritt fall i over 90 meter, opplyser Runar Heggen, innsatsleder i politiet til Aftenbladet.

Mannen som omkom skal ifølge politiet vært på tur med venner og nå pågår det avhør på stedet. Vennene til mannen blir ivaretatt av lokalt kriseteam.

(artikkelen fortsetter under bildet)

STOR: Fossen er Rogalands største med et fall på over 90 meter. Foto: PRIVAT/GJESDALBUEN

Ulykken skjedde ved Månafossen i Gjesdal kommune i Rogaland.

– Personen ligger veldig utilgjengelig til, men det er mange vitner som observerer på stedet og det er mange som har sett hva som har skjedd, opplyste Siv Namork, redningsleder ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge til VG ved halv firetiden.

Politiet fikk første melding om fallet 14.58.

MÅNAFOSSEN: Fossen er er popluært turmål i Rogaland. Foto: Torkild, Wikimedia Commons

Fossen skal ha et fritt fall på 90 meter og skal være den høyeste fossen i Rogaland og er et populært turistmål.

Saken oppdateres.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder