VANT: David Toska (42) (nederst til venstre) var selv til stede da en fagjury utdelte førstepremien i konkurransen. Toska er ingeniørstudent ved Høgskolen på Vestlandet.
VANT: David Toska (42) (nederst til venstre) var selv til stede da en fagjury utdelte førstepremien i konkurransen. Toska er ingeniørstudent ved Høgskolen på Vestlandet. Foto: Mohnsenteret for innovasjon og regional utvikling

David Toska vant pris

INNENRIKS

Nokas-hovedmannen David Toska (42) og fire medstudenter har vunnet en innovasjonspris ved Høgskolen på Vestlandet.

  • Morten S. HopperstadKrimjournalist
  • Rolf J. Widerøe
  • Tor-Erling Thømt RuudReporter i VG. Dekker hovedsaklig kriminalsaker. Laget blant annet podkastene "Uløst" om drapet på Birgitte Tengs og forsvinningen til Therese Johannessen. Har tidligere jobbet i Smaalenenes Avis og NRK. Kommer fra Spydeberg i Østfold. Har bachelorgrad i kriminologi fra Universitetet i Oslo. Telefon: 928 63 515 Har du informasjon om saker så tar jeg imot tips. Du er selvsagt 100 prosent anonym hvis du ønsker det.
Publisert:

Den aktuelle prisen ble delt ut etter at om lag 50 studenter ved skolen deltok i en innovasjonskonkurranse i helgen.

– Jeg kan bekrefte at David Toska var med i vinnergruppen, sier høgskolelektor Øyvind Midtbø Berge ved Høgskolen på Vestlandet til VG.

Ingeniør-, medisin-, og sykepleierstudenter kjempet om førstepremien på 10.000 kroner.

Hver gruppe fikk ett døgn på seg til å presentere en idé som kan skape løsninger for fremtidens Haukeland universitetssykehus.

Hvor er pengene? 51 Nokas-millioner fortsatt borte

Ingeniørstudent

Nokas-hovedmannen har i lengre tid vært dataingeniørstudent ved høyskolen – og han og flere medstudenter sikret seg førsteplassen i konkurransen.

– Det var en gruppe med dataingeniørstudenter som vant. De presenterte en idé om et automatisk sporingssystem av pasientprøver for å øke pasientsikkerheten. De la også frem planer for hvordan ideen kan utvikles for å bli tatt ut på markedet, sier høgskolelektor Øyvind Midtbø Berge ved Høgskolen på Vestlandet til VG.

Les også: David Toska i motbakkeløp

Hjemmesoning

I august skrev VG at 42-åringen var blitt overført til hjemmesoning i Bergen.

Ifølge VGs opplysninger, bor hjernen bak dødsranet mot tellesentralen i Stavanger i vestlandsbyen og er underlagt flere strenge vilkår:

• Bestemte innetider som kontrolleres av Kriminalomsorgen.

• Krav til aktivitet, som for eksempel studier eller arbeid.

• Null kontakt med andre i Nokas-ranslaget eller noen i deres familier.

• Null kontakt med personer han vet eller bør vite er kriminelle.