ÅSTED: Mannen som ble drept av politiet i Larvik onsdag, skal blant annet ha truet en mann før han ble skutt. Foto: ROGER NEUMANN

Mann drept av politiet i Larvik

LARVIK/OSLO (VG Nett) En mann ble onsdag ettermiddag skutt og drept av politiet i Larvik sentrum. -Han virket utilregnelig, sier en som ble truet av avdøde.

Artikkelen er over 14 år gammel

Truet med øks

- Klokken 15.33 fikk vi melding fra en person som følte seg truet av en mann med stor kniv. Vi rykker ut til stedet, og tjenestemennene forsøker først å nøytralisere mannen ved hjelp av pepperspray, forteller Sakrisvold til VG Nett.

Da polititjenestemennene ikke fikk kontroll på vietnameseren i 30-årene valgte de å be om tillatelse til bevæpning, noe de straks fikk.

- Tjenestemennene har forklart at mannen kom mot dem med en hevet kjøttøks. Han ble anropt, men stoppet ikke. Siden de følte seg truet, valgte de å skyte, sier Sakrisvold.

- Jeg ble drapstruet

VGs journalist Jon-Inge Hansen har snakket med 45-åringen som ble truet av mannen politiet senere skjøt. Han forteller at han tidligere på dagen ble drapstruet av den avdøde vietnameseren.

- Jeg traff samme mann igjen senere. Da ville jeg høre hva det var for noe tull, hvorfor han skulle drepe meg. Da sa han at det var sønnen min han skulle ta, sier 45-åringen.

- Han virket helt utilregnelig og ruset. Det er skremmende. Jeg kunne likegodt blitt drept, sier 45-åringen til VG.

45-åringen ringte deretter politiet og påviste hvor mannen bodde.

Truffet i magen

Totalt skal polititjenestemennene ha avfyrt to skudd mot mannen. Flere vitner forklarer overfor VG Nett at mannen ble truffet i mageregionen.

- Først hørte vi et skudd. Deretter så vi en politimann som kom løpende. Han avfyrte minst to skudd mot en person som til slutt falt om ikke langt unna bilen vår, forteller en kvinne som havnet midt oppe i skytedramaet i Larvik sentrum.

ÅSTEDET: Her foran denne butikken i sentrum av Larvik ble mannen skutt og drept av politiet. Foto: Roger Neumann

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder