FORANDRING: - Jeg tror vi må forandre oss for ikke å lide samme skjebne som Venstre, sier nestleder i KrF Inger Lise Hansen. Foto: Scanpix

FORANDRING: - Jeg tror vi må forandre oss for ikke å lide samme skjebne som Venstre, sier nestleder i KrF Inger Lise Hansen. Foto: Scanpix

KrF-nestleder vil tillate borgerlige homofile ekteskap

Nestleder i KrF Inger Lise Hansen vil både endre partiets Israel-politikk og tillate borgerlige homofile ekteskap.

ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

Hun ønsker en kristendemokratisk modernisering av partiet og en omlegging av den politiske kursen i liberal retning.

- Jeg tror vi må forandre oss for ikke å lide samme skjebne som Venstre, sier Inger Lise Hansen til Aftenposten.

Hun gjør det klart at hun er forberedt på kritikk av sitt syn fra konservative deltakere på KrFs lokalpolitikerkonferanse i Stavanger, som avsluttes søndag.

Les også:KrF drøfter venstresving

Ved stortingsvalget i fjor fikk KrF 5,5 prosent av stemmene. Hansen tror et åpent og raust KrF vil få økt oppslutning og at det er realistisk å håpe på 10-15 prosent.

Hun ser for seg en endring av Israel-politikken som innebærer å si nei til muren på Vestbredden og å droppe forslaget om å flytte den israelske ambassaden til Jerusalem.

Også på flere andre områder ønsker Hansen ny kurs. Hun tar til orde for vinmonopol i alle norske kommuner og fjerning av kravet om at partimedlemmer må være bekjennende kristne.

- Det er håpløst med troskrav i et moderne, kristendemokratisk parti. Det avgjørende er om man er enig i vårt kristne verdigrunnlag, sier Hansen.

Overfor Dagbladet bekrefter hun at samarbeidet med partileder Dagfinn Høybråten til tider har vært preget av politisk uenighet.

- Vi tåler begge en fight, så vi klarer oss fint, understreker Hansen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder