LYKKETALL: - Jo, jeg føler meg ganske spesiell egentlig, ettersom jeg har bursdag på en slik dag, sier Isak Mømb Granås til Trønder-Avisa. Ikke nok med at han runder ti år i morgen den tiende dagen i den tiende måneden i året i selveste 2010 - i tillegg er ti lykketallet hans. - Og så har jeg fotballdrakt med nummer ti på laget mitt, sier tiåringen fra Levanger i Nord-Trøndelag. Foto: TRØNDERAVISA

Fyller 10 år 10.10.2010

Noen tiåringer feirer på spesiell dato

(VG) Trym Vigander Mjølhus fyller 10 år i dag, den 10.10.2010. Og jammen ble han ikke født klokken ti på halv ti også!

  • Morten Samdal
  • Inga Semmingsen
  • Eric B. Utheim
Publisert:

- Det har alltid vært lykketallet mitt, sier bursdagsbarnet selv til VG.

Den aktive 10-åringen spiller både tennis, bandy og fotball. Og så klart har favorittspilleren Lionel Messi drakt nummer ti. Tallet ti ser ut til å være en gjenganger for Trym, som bor på Høvik utenfor Oslo.

- Jeg har ikke tenkt så mye på det før nå, men det er veldig morsomt å fylle ti år på en så spesiell dato. Klassekameratene mine snakker også om at det er veldig rart, sier Trym.

Bursdagsfest

FEIRER TI ÅR: Trym Vigander Mjølhus fra Høvik utenfor Oslo synes det er utrolig artig at han fyller ti år 10.10.2010. 10 er også den unge tennisspillerens favorittall. Foto: Espen Sjølingstad Hoen


Dagen skal han feire med familien, og til uken blir det bursdagsfest med vennene. Mamma Kristine Vigander kan føye til nok en kuriositet angående tallet ti og Trym.

- Han ble også født klokken ti på halv ti. Og han kom fort!, presiserer hun.

Har du en spesiell historie knyttet til dagens spesielle dato?Fortell om den her

Søsteren Synnøve (12) har også sin egen spesielle tallrekke på lur.

- Jeg fylte ti år 6. juli 2008. Altså 06.07.08.

Egen vitenskap

Tallet ti er kanskje ikke uten grunn favorittallet til mange.

- Alle tall over ni er en variasjon av tallene under. Når man blir ti år, starter man utvikling på et nytt bevissthetsnivå. Det er en stor dag i alles liv, sier numerolog Åse Karin Steinsland.

Numerologi er beslektet med astrologi og horoskop, og går ut på å lese folks personlighet gjennom tallkoder.

Bokstaver gis egne koder. A er 1, B er 2 også videre. Ved å summere bokstavene i døpenavnet, antall konsonanter og vokaler i navnet, samt fødsels- og dåpsdato kan man generere en persons kjernetall.

- Tallet sier noe om egenskapene personen innehar, sier Steinsland, som har drevet med numerologi i snart 20 år.

Kreativt tall

Kreative personer har ofte tallet ti som «kjernetall».

- Det er typisk for gründere, politikere, ledere, og er ofte å finne hos offentlige personer. Dette er mennesker som er selvforsynte og uavhengige av natur, sier Steinsland.

Hun nevner Kristopher Schau, Tiger Woods, Shakira, Bruce Springsteen, George Clooney og Kate Winslet blant kjendiser hvis liv er påvirket av tallet ti.

- Dagen i dag bør brukes til å sette i gang nye prosjekter, sier Steinsland.

- Har man en idé bør man handle på dager som 10.10.2010. Dette er en dag for nye oppfinnelser. Dagens energi og skaperkraft kan også ødelegge. Derfor må man bruke den bevisst med selvdisiplin og medfølelse.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder