GRIP DAGEN: Folk vet å nyte solen. Slik så det ut på Sørenga i Oslo etter arbeidstidens slutt tirsdag forrige uke. Foto: Mona Langset

Nyt de siste dagene! Nå er superværet snart over

Fare for snø i Nord-Norge

Den siste uken har føyd seg inn i sjeldenhetene med over 30 grader. Nå ser det imidlertid ut til at det begynner å gå mot slutten for denne gang.

Publisert:

Ifølge vakthavende meteorolog Kristen Gislefoss ved Meteorologisk intitutt, vil folk i Sør-Norge kunne nyte fint vær også de nærmeste dagene, men det vil ikke bli like bra som det har vært.

– I store deler av Sør-Norge blir det ikke noe særlig temperaturfall tirsdag. I Oslo vil man ha helt uendrede temperaturer - fortsatt godt over 20-tallet, sier Gislefoss til VG.

Les også: Leon fikk annengrads forbrenning etterstrandtur

4-5 grader i Nord-Norge

Det blir dog noe kjøligere i Trøndelag og nordover tirsdag.

– I Nord-Norge vil det mange steder bli kun 4-5 grader, og en del nedbør kan komme som snø på grunn av polarluft som trekker inn fra nordlig retning.

Stor skogbrannfare: Ber folk være forsiktige med engangsgrillen

Onsdag til fredag, som er så langt meteorologisk insitutt kan uttale seg noenlunde sikkert, vil det bli kaldere.

– I Sør-Norge går temperaturen ned med kanskje en grad eller to. Torsdagen kan bli noe mer ustabil og kjøligere, og bygeaktiviteten øker torsdag og fredag.

På overtid

Finværet er allerede på overtid. Da VG snakket med meteorolog Martin Grønnerud lørdag, fikk vi vite at varmluften har holdt seg litt lenger enn man hadde sett for seg.

Også meteorolog Roar Inge Hansen ved Storm Geo har relativt dårlige nyheter til nordmenn som har blitt vant til supersommer.

– Det går mot en kaldere værtype for Sør-Norge og Østlands-området. Når vi kommer til onsdagen er det et lavtrykk som skal innover nord-Skandinavia med kaldere nordavind som vil bre seg sørover fra Nord-Norge, sier Hansen.

Her er forklaringen: Derfor blir du lykkelig av finværet

Meteorologen forteller til VG at lavtrykket vil vare frem til fredagen med temperaturer ned mot 15 grader midt på dagen i Oslo-området. Fra fredag vil lavtrykket stilne av og et høytrykk vil hjelpe noe på temperaturen.

– Jeg kan ikke se at vi er tilbake til 25 plussgrader før tidligst i midten av neste uke, men det er veldig usikkert når vi skal måle så langt frem, sier Hansen.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder