Foto:

Høyre-politiker lenket til antisemittisk blogg

Høyrepolitiker i Oslo, Iftikhar Mahmood, la ut en facebookoppdatering som indikerte at Israel hadde ansvaret for Nice-angrepet. – Flaut, sier blogger.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Høyre-politiker og forstander i Søndre Nordstrand muslimske senter, Iftikhar Mahmood, la mandag kveld ut en lenke på sin Facebook-profil som indikerte at det var Israel som sto bak forrige ukes terrorangrep i Nice.

Nettsiden går under navnet The Ugly Truth, og omtaler innholdet sitt som «intelligent «anti-semittisme» for tenkende hedninger». Noen dager etter terrorangrepet ble det publisert et innlegg med tittelen «FRANKRIKE - Møt mannen, gift med et medlem av Israels nasjonalforsamling, som var i Nice for å dokumentere hendelsen».

Erna Solberg: – Muslimene hetses som jødene på 30-tallet

– Vi har alle sett videoen filmet fra en balkong hvor noen av en eller annen grunn begynte å filme en hvit varebil så fort den kom til syne. Mannen bak filmen er Richard Gutjahr, en tysk journalist som tilfeldigvis også er gift med israelske Knessetmedlem (Israels nasjonalforsamling, journ.anm) Einat Wilf, står det på bloggen.

Nå beklager politikeren at han la ut innlegget.

Slik vil rabbiner bekjempe terror: – La jøder bære våpen

– Flaut

Blogger og samfunnsdebattant Suzanne Aabel synes politikere som Mahmood burde kunne holde seg for gode for denne typen innlegg.

– Dette er liksom kjernen i det som er det verste med antisemittismen. Det å innbille seg at et land som Israel har noe å gjøre med all terror i verden, det synes jeg er flaut, sier Aabel.

Hun omtaler innlegget på Mahmoods side som kunnskapsløst.

– Jeg sier ikke at Israel ikke gjør feil eller fatale tabber. Men dette synes jeg er forkastelig. Det er helt på trynet av en politiker å legge ut sånne teorier, sier Aabel til VG.

– Korttenkt

– Jeg gjorde en veldig dårlig bakgrunnssjekk, og det var fullstendig feil av meg å legge ut det innlegget, sier Mahmood når VG tar kontakt med han angående posten.

Han omtaler seg selv som veldig korttenkt da han la ut innlegget, og at han burde ha sett nøyere etter hva som lå bak.

– Jeg var inne på en annen blogg hvor dette innlegget lå. Dette er en blogg som vanligvis har helt kurante og normale saker, og jeg gjorde den tabben å ikke undersøke saken, sier han, og understreker at han ikke har noen annen erfaring med nettsiden.

Husker du? Karpe Diem fikk drapstrusler etter bruken av «jøde» i sangtekst

Oslo Høyre: – Vil bli tatt hånd om internt

Mahmood presiserer at han sympatiserer med palestinerne i Midtøsten-konflikten, men at denne typen nettsider ikke er blant dem han lar seg inspirere av.

– Jeg mener det som skjer med palestinerne er fryktelig urettferdig, men det har selvfølgelig ingen sammenheng med Nice-angrepet. På den bloggen ble det likevel presentert som om det var en sammenheng, sier Mahmood.

Leder for Oslo Høyre, Nikolai Astrup, skriver følgende i en sms til VG:

– Bloggen det er lenket til representerer helt forkastelige holdninger og et menneskesyn som ikke er forenlig med Høyres standpunkter og menneskesyn. Saken vil bli håndtert internt.

Innlegget ble slettet fra Mahmoods facebookprofil kort tid etter at VG tok kontakt med ham, og Mahmood har selv beklaget innlegget på profilen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder