Finansmann pågrepet i stor narkosak

Flere personer er pågrepet og siktet etter at politiet slo til mot et vogntog med et betydelig parti narkotika i Oslo.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Flere personer ble i løpet av søndag kveld og natt til mandag pågrepet i en politiaksjon i Oslo.

Det var TV 2 som først meldte om hendelsen. Det ble ifølge politiet beslaglagt betydelige mengder narkotika som først ble oppdaget i et vogntog som kjørte i land på Hjortneskaia i Oslo søndag formiddag.

En kjent finansmann er blant de som er pågrepet og siktet i saken.

Nekter straffskyld

– Min klient sier at han ikke har vært med på dette og ikke skjønt hva som har skjedd, sier mannens forsvarer Olle Nohlin, til VG.

– Han sitter nå i arresten i påvente av fengslingsmøte. Han nekter straffskyld, sier advokaten.

VG kjenner til at pågripelsene av de siktede personene har skjedd på flere forskjellige steder.

– Hvilken relasjon har din klient til de andre som er pågrepet i saken?

– Det har jeg ingen kommentar til, sier Nohlin.

Politiet fulgte etter

TV 2 melder at tollerne oppdaget noe mistenkelig i lasten, men lot sjåføren av kjøretøyet kjøre videre etter at de varslet seksjon for organisert kriminalitet i politiet i Oslo.

– Søndag formiddag ble det stoppet en trailer, og det ble gjennomført en tollkontroll. Der ble det formentlig avdekket narkotika, og man gjennomførte så en politiaksjon, forteller politiadvokat i Oslo politidistrikt, Asmund Riegels, til VG.

– Politiet fulgte etter kjøretøyet og pågrep seks personer. Pågripelsene skjedde på forskjellige steder, men i relativt kort tid etter hverandre. Man fulgte etter vogntoget, observerte selve overleveringen og pågrep så de aktuelle personene, sier han.

– Erkjennelser fra enkelte

– Det dreier seg om en meget betydelig mengde narkotika, sier politiadvokaten. Han opplyser at seks personer nå er varetektsfengslet og det er gjennomført avhør.

– Vi har fått erkjennelser fra enkelte, opplyser han.

– Vi etterforsker nå saken, med tanke på hvem som skulle motta narkotikaen, og hvem som har organisert dette fra Norge, forteller han.

Riegels opplyser at de involverte personene er varetektsfengslet på forskjellige steder på Østlandet. Han kan ikke uttale seg om hvilken type narkotika det er tale om, eller hvor kjøretøyet kom fra.

Oppdatering torsdag 17. mars: Oslo-politiet opplyser til VG at totalt seks personer ble pågrepet i aksjonen på Hjortneskaia søndag. VG meldte først at en kjent finanspersonlighet var én av de pågrepne, noe som ikke stemmer. Vedkommende ble pågrepet i forbindelse med et annet narkobeslag i Oslo mandag, sammen med syv andre mistenkte.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder