GLAD FOR REAKSJON: FrP-leder Aina Stenersen (32) er glad for at han som hun anmeldte for netthets nå har fått en bot. Bildet er tatt knyttet til en sommerreportasje i VG ved hytta i Bunnefjorden. Foto: Odin Jæger VG

Frp-Stenersens netthetser fikk 10.000 kroner i bot

Leder Aina Stenersen i Oslo Frp ble i vinter kraftig angrepet på nettet. Nå har hetseren fått en klekkelig bot.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Stenersen ble i vinter hetset av en mann på Facebook og Twitter.

Han skrev blant annet «Ser du har blokkert meg og andre på Facebook, men det er vel noe som er vanlig for et nazihønsehode som du er».

Ni norske kvinner: Slik blir de hetset på nett

– Skremmende atferd

Noen dager senere fulgte han opp med to relativt like meldinger:

«Er det ikke bedre du drar til Syria, får deg ei kule i hodet og ferdig med deg?»

«Det beste som kunne skje er at du reiser til Syria og får ei kule i hodet».

Han avsluttet slik: «Dersom du noensinne kommer til et land jeg har kontakter, skal du komme like fort hjem igjen. Forpulte fitte».

– Jeg kan bekrefte at statsadvokaten har fulgt vår innstilling om å ilegge mannen en bot på 10.000 kroner for skremmende og plagsom atferd. Man kan ikke oppføre seg slik, sier politiadvokat Andreas Meeg-Bentzen ved Oslo politidistrikt til VG.

Takker politiet

VG omtalte saken i forbindelse med at Venstre-leder Trine Skei Grande tok til orde for en dugnad mot netthets i vår.

– Jeg vil takke politiet for god informasjon. Det er fint å se at politiet også tar trusler på nettet alvorlig. Jeg ble glad når jeg fikk informasjonen om dommen, sier Stenersen.

Hun sier det har vært tøft, fordi hun trodde at saken faktisk var henlagt.

– Det er godt å kunne legge saken bak meg da dette har vært tøft for meg og min familie. Utover det har jeg ingen kommentar til hverken prosessen eller straffen, sier hun.

I juni fikk hun vite at saken mot mannen var henlagt, fordi politiet ikke hadde kapasitet. Hun gikk ut med kraftfull kritikk av det i VG. Og det viste seg å hjelpe.

– Omtalen gjorde at jeg ble bedt om å se på den og det har endt med at vi har kommet til at en bot på 10.000 kroner vil være en riktig reaksjonsform, sier politiadvokat Meeg-Bentzen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder