Pang-god kake! Nå er bombehunden Aron (12) pensjonist

Etter mange år i tjeneste som bombehund for Oslo politidistrikt, er det slutt. I dag er pensjonisten Aron hjemme.

 • Bjørnar Tommelstad

Artikkelen er over fire år gammel

Torsdag ble den tolv år gamle hunden takket av med marsipankake og leverpostei. Godbitene gikk ned på høykant og forsvant på sekunder.

På lokket av marsipankaken var det et bilde av Aron og hundefører Torbjørn i bombedrakt i tjeneste for Oslo politidistrikt. Ved siden av sto teksten «Aron 12 år – takk for en bombastisk jobb!»

Aron har vært i politiets tjeneste i ti år.

– Aron har vært med på de fleste store oppdrag i Norge, og faktisk også vært i Danmark og Sverige på oppdrag. Det største oppdraget var da det smalt i Regjeringskvartalet. Han var på jobb og var tidlig der. Han var med på rednings- og sikringsarbeidet. Vi er jo alltid redd for flere bomber i området når det først går av en, sier hundefører Torbjørn.

Husker du denne? Sædhunden Rasko er politiets nye våpen mot voldtektsmenn

VG gjengir intervjuet av hundeføreren som er gjort av Kommunikasjonsenheten i Oslo politidistrikt, som har lagt ut videoen på sine Facebook-sider.

– Jeg får ofte spørsmålet om hvor mange bomber Aron har funnet. Jeg vil egentlig snu spørsmålet. Hvor mange mistenkelige gjenstander har Aron vært borte og luktet på og sagt til meg: Pappa, dette er ikke farlig, sier Torbjørn.

Normalt blir politiets tjenestehunder pensjonert når de fyller ti år.

– Aron har naturlig nok vært en våre mest erfarne bombehunder. Han har gått to år lenger enn det som er vanlig, men selvfølgelig med alle prøver godkjent. Det er blant annet for hundenes ve og vel at de normalt sett pensjoneres når de er ti år gamle, sier Roar Hansen i Kommunikasjonsenheten i Oslo politidistrikt til VG.

Se bildene fra USA: Stappfull kirke da politihund ble begravet

Mer om

 1. Krim
 2. Dyr
 3. Politiet

Flere artikler

 1. Buster ble slept minst én kilometer etter bil

 2. Pluss content

  Bombesikre bikkjer i Kongens pels

 3. Da Isabelle (5) falt i vannet reddet hunden Agda henne

 4. Indy (8) avslørte mann med hasj under NM for narkotikahunder

 5. Ikke glem kjæledyret ditt på nyttårsaften

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder