KJIP BESKJED: «Politiet er kjent med at bilen din er utsatt for hærverk», står det på denne lappen, som ble festet på én av bilene som ble ødelagt natt til fredag.
KJIP BESKJED: «Politiet er kjent med at bilen din er utsatt for hærverk», står det på denne lappen, som ble festet på én av bilene som ble ødelagt natt til fredag. Foto: Frank H. Evensen

Syv bileiere våkner til denne beskjeden fra politiet i Oslo

En mann pågrepet etter hærverk på biler

INNENRIKS

Flere bileiere på Grünerløkka våkner fredag morgen opp til ødelagte biler. Samtlige har en håndskrevet lapp fra politiet på frontruta.

Publisert: Oppdatert: 30.09.16 08:03

Det var natt til fredag at politiet i Oslo fikk melding om en mann som knuste rutene på en rekke parkerte biler i Falsensgate.

– Vi fikk meldinger fra flere vitner om at en mannsperson var i ferd med å gjøre skadeverk på flere biler som sto parkert i gata. Vi sendte et par politibiler mot stedet, og en hundepatrulje klarte å finne gjerningsmannen. Han forsøkte å løpe, men ble innhentet, sier operasjonsleder ved Oslo politidistrikt, Gjermund Stokkli, til VG.

Mannen skal være i 30-årene, og av utenlandsk opprinnelse. Han er kjørt til arresten, og politiet oppretter sak.

Fikk du med deg denne?: Politiet glemte EU-kontrollen - avskiltet

Det er gjort skadeverk på minst syv biler. Foreløpig vet ikke politiet hva som fikk mannen til å begå hærverket.

– For oss virker det som om det var tilfeldige biler, sier Stokkli.

Politipatruljene på stedet har lagt igjen en lapp i frontrutene til de ødelagte bilene. Der står det følgende:

«Politiet er kjent med at bilen din er utsatt for hærverk. En person er pågrepet, mistenkt for gjerningen. Vennlist møt på Sentrum eller Grønland politistasjon for å anmelde forholdet. Mvh. Politiet».

Les også: Politimann skrev ut bot til seg selv

Her kan du lese mer om