USA: Drepte 150 islamister med droner i Somalia

INNENRIKS

Det amerikanske militæret hevder å ha avverget et større terrorangrep i siste liten ved å bombe en al-Shabaab-leir i Somalia.

Publisert:

Det opplyser det amerikanske forsvarsdepartementet mandag.

Over 150 personer skal ha blitt drept i angrepet, som skjedde lørdag.

– Vi vet at de var i ferd med å dra ut av leiren, og de utgjorde en umiddelbar trussel mot amerikanske styrker og styrker fra Den afrikanske union (AU), sier Pentagon-talsmannen Jeff Davies ifølge NTB-Reuters.

Det amerikanske forsvaret skal ha overvåket leiren i lengre tid, av frykt for at nye angrep skulle være under planlegging.

– Angrepet vil svekke al-Shabaabs evne til å gjennomføre angrep i Somalia, sier Davies.

Nyhetsbyrået RT melder at personene i leiren var samlet og i ferd med å gjennomføre en slags seremoni da angrepet fant sted.

Tidligere mandag ble seks mennesker såret da en bombe som var skjult i en bærbar PC, eksploderte på flyplassen i den somaliske byen Beledweyne. Eksplosjonen skjedde i et område av flyplassen der bagasje blir kontrollert før den blir fraktet om bord i flyene.

Datamaskinen som gikk i lufta, kom aldri så langt som til å bli fraktet om bord i flyet i Beledweyne, rundt 325 kilometer nord for Mogadishu. Men i forrige måned gikk det langt verre da en bombe som var plassert inne i en bærbar datamaskin, ble utløst om bord i et passasjerfly etter avgang fra Mogadishu, på vei mot Djibouti.

Ekstremistgruppen al-Shabaab påtok seg ansvar for bombeaksjonen i forrige måned, men foreløpig er det ingen som har påtatt seg ansvar for mandagens eksplosjon.

Her kan du lese mer om