FRISTER MED PENGER: Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) øker pengestøtten til de 500 første asylsøkerne som forlater Norge. FOTO: Terje Pedersen NTB scanpix

Asylsøkere får 10.000 kroner ekstra for å returnere frivillig

UDI øker pengestøtten med 10.000 kroner til de 500 første
asylsøkerne som melder seg frivillig til å reise ut av landet.

NTB
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Ordningen om pengestøtte til frivillig assistert retur vil gjelde i seks uker fremover.

– Vi skal stimulere flere til å reise tilbake frivillig gjennom å betale dem litt mer penger, som de får med seg når de reiser ut. Det vil spare oss for mye penger, for det er kostbart å ha folk i mottak, sier innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) til NRK.

Se også: På dette asylmottaket er asylsøkerne selv sjef

Ordningen innebærer at asylsøkerne som får ekstra pengestøtte vil motta 10.000 kroner i tillegg til den ordinære reisestøtten på 20.000 kroner.

For å motta ekstrasummen kan ikke søkeren ha oversittet utreisefristen. Det stilles også krav om at søkeren ankom Norge før 1. april i år og at han eller hun har søkt seg til Norge som førsteland.

Utlendingsdirektoratet (UDI) opplyser at målet er å stimulere til raskere frivillig retur for personer som ikke har krav på beskyttelse i Norge. Ordningen skal markedsføres via skjermer og plakater i 31 kommuner.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder