NULL I INNTEKT:Rema 1000-sjef Ole Robert Reitan har ifølge skattelistene ingen inntekt i 2014, men han lider nok ingen økonomisk nød. Han står oppført med en formue på 1,8 milliarder kroner. Totalt har Ole Robert, Magnus og Odd Reitan en samlet formue på over seks milliarder kroner. Foto:Kristian Helgesen,VG

Så lønnsomt er det å drive matbutikk

Reitan-familien har nærmere seks Rema-milliarder
på bok.

Sverre Holm-Nilsen
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Å drive matbutikk er god butikk. Det kommer fram av skattelistene for inntektsåret 2014. VG har samlet skatteoppgjøret til noen av de mektigste personene i den norske dagligvarebransjen.

NorgesGruppen på inntektstoppen

NorgesGruppen står bak kjeder som Spar, Joker, Kiwi og Meny. Konsernsjef i NorgesGruppen, Tommy Korneliussen hadde ifølge skattelistene en inntekt 9,7 millioner kroner, mens eierne av konsernet, Johan og Knut Hartvig Johansson, tjente henholdsvis 6,8 og 6,1 millioner kroner.

Butikkene Kiwi og Rema 1000 har i lang tid knivet seg i mellom om retten til å kunne kalle seg Norges billigste matvareforretning.

Rivaliseringen dem i mellom har ført til ren priskrig på varer og til at butikkene har lagt ut pristest-feller for å lure konkurrenten.

Priskrig i dagligvarebransjen: Se hvordan Kiwi la felle for pristester

I inntektskrigen mellom de to kjedene kommer Kiwi-sjef Jan Paul Bjørkøy seirende ut av duellen med en inntekt på 5,8 millioner kroner- mot Rema 1000-sjef Ole Robert Reitans inntekt på 0 kroner.

Les også: VGs matbørs: Full priskrig!

Odd Reitan, Rema-grunnlegger og administrerende direktør i Reitangruppen, hadde en inntekt på 3,7 millioner, mens den andre sønnen, Magnus, som er administrerende direktør i Reitan Convenience hadde en skattbar inntekt på 4,4 millioner kroner.

Reitan Convenience står blant annet bak Narvesen og 7-Eleven.

Den høyeste inntekten i 2014 var det riktig nok den tidligere Rimi-eieren Stein Erik Hagen som hadde. Rimi-Hagen hadde en inntekt på 15,4 millioner kroner i fjor.

Rema på formuetoppen

Samlet har de tre forretningsmennene i Reitan-familien nærmere seks milliarder kroner på bok, mens Johan Johannson og Knut Hartvig Johannson har formuer på henholdsvis 2,1 milliarder kroner og 103 millioner kroner.

Bunnpris-eierne Trond og Christian Lykke har ifølge skattelistene formuer på 252 og 114 millioner kroner.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder