VARMT: Ledelsen bestemte seg for å stenge deler av skolen på grunn av varmen. Foto: Fredrikstad Kommune

Skole måtte avslutte eksamen på grunn av varmen

Ledelsen ved Haugeåsen ungdomsskole i Fredrikstad valgte i ettermiddag å stenge deler av skolen på grunn av varmen og dårlig luftkvalitet, skriver Fredriksstad Blad.

Foreldrene fikk beskjeden i tolvtiden onsdag. Rektor ved skolen, Monica Häckert bekrefter overfor Fredriksstad Blad at ledelsen måtte stenge deler av skolen.

les også

Gladmelding: Varmt så langt vi kan se

Skolen ble stengt midt under eksamen for skolens tiendeklassinger.

– Vi har et dårlig ventilasjonsanlegg som vi har ventet på å få byttet ut. I dag gikk det ikke lenger. I et av rommene var det 30 grader, og i andre var det enda varmere. Verneombudet mente at det var uforsvarlig for lærerne å undervise, sier Häckert til VG.

Varmen skal fortsette

Hetebølgen som har herjet i store deler av landet ser ikke ut til å ta slutt med det første, men det skal bli noe mildere over helgen.

les også

Veterinær om ekstremvarmen: Kjæledyr kan dø av heteslag

Häckert forteller at det har vært vanskelig hele denne varmeperioden, men at det i dag ble for mye.

– De to neste dagene skal det være alternativt undervisningsopplegg. Til uken er det meldt rundt 20 grader. Det skal vi tåle, men det toppet seg i dag, sier hun.

Varmerekord i Bergen

På forhånd var det varslet at onsdag ville bli en svært varm dag over hele Sør-Norge, og meteorologene knyttet spenning til om det skulle bli Oslo eller Bergen som først brøt 30-gradersmålet.

– Ny varmerekord for mai er satt i Bergen, foreløpig 30,5 grader. Varmeste noen gang i Bergen er 31,8 grader i juli 2003, skriver Meteorologisk institutt på Twitter onsdag ettermiddag.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder