STOR SAK: Driften av butikkene i Lime-kjeden har i flere år vært i politiets søkelys. Her fra 2014, da politiet utførte en aksjon mot flere av kjedens butikker. Foto: Patrick da Silva Sæther

Razzia i Norgesgruppens lokaler, to ledere siktet i Lime-saken

To ledere ansatt i Kjøpmannshuset er siktet av politiet. Siktelsen omhandler påstand om medvirkning til straffbare forhold.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Det var i dag tidlig at politiet ransaket Norgesgruppens hovedkvarter, og siktet to ledere i Kjøpmannshuset, som er eid av Norgesgruppen.

– Vi foretok en større innhenting av elektronisk materiale som ligger lagret på Norgesgruppens servere. Dette er materiale som må gjennomgås grundig og sees i sammenheng med det betydelige beslaget vi allerede har i Lime-komplekset, sier politiadvokat Andreas Lund til VG.

les også

Prislappen på advokater i Lime-saken: 67,6 millioner kroner

– Store aktører et særlig ansvar

Samtidig som razziaen ble to personer siktet. Ifølge Dagens Næringsliv er de siktet for medvirkning til falsk forklaring til offentlig myndighet, medvirkning til dokumentforfalskning og hvitvasking.

Husker du ikke? Dette er Lime-saken.

– Vi mener det er sannsynlig at disse to mennene kjente til flere av de kriminelle elementene ved driften av Lime-kjeden i perioden 2006 til 2012. Vi mener at store aktører har et særlig ansvar for å sørge for at parter driver lovlig. Denne etterforskningen viser at kjøpmenn som ikke driver lovlig er avhengig av samarbeid med andre for at butikkvirksomheten skal gå rundt, sier Lund videre.

les også

Lillebror blankt frifunnet i Lime-saken

Skal ha samarbeidet med politiet

I en pressemelding skriver Norgesgruppen av de stiller seg uforstående til å ha begått kriminelle handlinger. Ifølge Norgesgruppen skal de to i flere år ha samarbeidet med politiet for å bidra til etterforskningen i Lime-saken. Nå er de altså selv siktet.

Lime-saken er en av Norges mest omfattende straffesaker. Rettssaken startet i januar 2016 og var ikke ferdig før i desember samme år. Dommen er fortsatt ikke klar. Det har snart gått fire år siden politiet gikk til aksjon.

Det var i løpet av rettssaken det kom opplysninger som politiet valgte å etterforske, og som nå har ført fram til razziaen og siktelsen.

– Rettssaken i 2016 handlet om menneskehandel, og den er litt på siden av denne nye saken. Men det var forklaringer fra de tiltalte i den saken som gikk på hva andre samarbeidspartnere av kjeden var kjent med som gjorde at vi valgte å gå videre med det, sier Lund.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder