HANG FAST: Bilder fra overvåkningsvideo i Eidetunnelen viser at personbilen blir skjøvet foran vogntoget. Foto: STATENS VEGVESEN

Kvinne og treåring skjøvet 1,5 kilometer foran vogntog i tunnel

Søndag 11. mars kolliderte en personbil med et vogntog i Eidetunnelen i Sarpsborg. I 1.5 kilometer ble bilen skjøvet foran vogntoget før ferden stanset.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

I personbilen satt en kvinne i 60-årene og et barn på tre år. De ble fraktet til Sykehuset Østfold med lettere skader etter ulykken.

Ulykken skal ha skjedd da føreren av vogntoget, som ifølge politiet er en ukrainsk mann i 40-årene, byttet felt. Personbilen ble sittende fast i fronten på vogntoget.

Sjåføren ble pågrepet og fremstilt for blodprøve etter hendelsen.

– Kvinnen og barnet har fått tilsyn av helse, og har utvilsomt hatt en skremmende opplevelse, sa operasjonsleder Ronny Årstein til TV 2 etter hendelsen.

les også

200 kilos vifte falt ned foran bil i fart – tunnel stengt i natt etter nye funn

STOPPET: Bildet fra overvåkningsvideo utenfor tunnelen viser at vogntoget har stoppet – fremdelen med personbilen i front. Foto: STATENS VEGVESEN

les også

Dette gjør du for å døyve tunnelskrekken

Krimsjef ved Sarpsborg politistasjon, Kai Andersen, sier til samme kanal at politiet nå er ferdig med å etterforske saken. Føreren av vogntoget har fått en bot på 8.000 kroner og førerkortet er beslaglagt.

– Føreren har fortalt at bilen kom i blindsonen, og han var ikke klar over at bilen lå foran han. Fagfolk har bekreftet at dette er fullt mulig. Det er store og sterke krefter i et vogntog, sier Andersen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder