Savnet kvinne på Besseggen funnet i god behold

Kvinnen som ble meldt savnet etter at hun ikke kom seg over Besseggen torsdag, er funnet i god behold.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Det melder politiet i Innlandet klokken 07.15.

– Den savnede damen på Besseggen er funnet i god behold av luftambulanse. Hun ble funnet på sørsiden av Bessvatnet, et stykke fra planlagt rute, skriver politiet på Twitter.

To redningsaksjoner

Det har natt til fredag vært to redningsaksjoner på Besseggen i Jotunheimen.

I 22.00-tiden torsdag meldte politiet at et turfølge på fem personer ikke klarte å komme seg over fjellryggen. Disse ble hentet ned i natt.

Politiet meldte også at en kvinne i 50-årene var savnet fra et annet turfølge. Fredag morgen hadde hun fortsatt ikke kommet til rette, og leteaksjonen ble trappet opp.

– Kvinnen var en del av et turfølge på åtte personer. Kvinnen kom bort fra de syv andre, som alle har kommet seg trygt ned, og ble sist sett rundt klokken 15.00, sa operasjonsleder Haagen Løvseth i Innlandet politidistrikt til VG klokken 06.15.

Hentet i mørket

Det andre turfølget som ble hentet natt til fredag, besto av tre nordmenn og to amerikanere, og befant seg i området Bandet/Bessvatnet.

Noen timer etter at de fikk kontakt med politiet på telefon, var det klart at turfølget måtte hentes ut med båt, men det tok tid å få båten opp i fjellheimen.

– Det begynte å røyne litt på. De var veldig kalde og ikke utstyrt for å dra på denne turen, i hvert fall ikke på denne årstiden og på denne tiden av døgnet i regn og mørke, sier operasjonsleder Løvseth til NTB.

Klokken 03.00 var to av dem hentet i den lille båten, og fraktet til den andre siden av Bessvatnet. Deretter tok det ytterligere to timer før båten fikk hentet de tre siste.

– Hele turfølget befinner seg nå på en hytte, sier Løvseth.

Mange turister

Besseggen i Vågå kommune er en populær fjellrygg å bestige, med økende turisttrafikk de siste årene.

Reiselivsnæringen har tidvis ansatt en egen «vaktmester» som patruljerer fjellet i høysesongen. Denne patruljen skal ikke ha vært ute torsdag.

Den økte popularitet for den norske fjellheimen har også medført at større mengder av mindre fjellvante folk kommer til Norge og utløser flere redningsoppdrag.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder