Styret i Oslo Ap vil beholde Marianne Borgen (SV) som ordfører i Oslo og foreslår at partiet ikke fremmer noen egen ordførerkandidat til årets kommunestyre- og fylkesstyrevalg. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Ap vil gå til valg på SV-ordfører i Oslo

Styret i Oslo Ap mener partiet bør gå til valg med Marianne Borgen fra SV som ordførerkandidat og fremmer ingen forslag til kandidater fra eget parti.

andreas.lof@ntb.no

Samtidig innstiller de Raymond Johansen som partiets kandidat til posisjonen som byrådsleder i den norske hovedstaden, melder NRK.

Borgen har vært sittende ordfører i Oslo og Raymond Johansen sittende byrådsleder siden SV, MDG og Ap med støtte fra Rødt sikret seg flertall i Oslos bystyre og dannet et rødgrønt byråd etter kommunevalget i 2015.

Forslaget fra styret i Oslo Ap for kommune- og fylkestingsvalget 2019 skal nå sendes til partilagene på høring.

– Vi synes det er naturlig at vi i god tid før valget avklarer at vi synes Marianne Borgen, som har vært ordfører de fire siste årene, også bør være det etter valget i 2019, sier fylkesleder Frode Jacobsen i Oslo Arbeiderparti til NRK.

– Vi mener det er viktig at vi gir et tydelig signal om at det samarbeidet Arbeiderpartiet har inngått med SV og MDG i byråd denne perioden, er en koalisjon vi trives godt i, sier han.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder