REDNINGSAKSJON: Alle nødetater var søndag på plass på stedet. Foto: Lindesnes

16 år gammel gutt omkom i snøskred i Vest-Agder

En 16 år gammel gutt omkom etter å ha blitt tatt av snøskred i Vest-Agder søndag, melder politiet. Gutten lå tre timer under snøen før han ble funnet.

Politiet fikk melding klokken 15.11 om at én person på scooter ble tatt av et snøskred. Det ble igangsatt en større leteaksjon.

Like før klokken 18.30 søndag bekreftet politiet at personen er funnet.

– Det er gjort funn av en person i skredet og blir fløyet med luftambulanse til sykehuset, uttalte operasjonsleder John Repstad i Agder politidistrikt til VG søndag ettermiddag.

Den savnede ble ikke funnet sammen med scooteren, skriver NTB.

Personen skal ha vært en del av et følge. Det var følget som meldte ifra til politiet og begynte med å grave etter vedkommende.

Søndag kveld ved 23.00-tiden bekreftet operasjonsleder Linn Andresen til VG at personen som ble hentet ut har omkommet. Ansatte ved Haukeland sykehus i Bergen varslet politiet søndag kveld. Gutten skal være 16 år gammel.

– Kristeteamet i Åseral kommune er samlet og pårørende er varslet. Vårt hovedfokus er å ta vare på dem som er igjen, men politiet vil nå igangsette en etterforskning av hendelsen, sier Andresen.

Fædrelandsvennen skriver at skredet skal ha gått i Signesdalen, nord for det private jaktslottet Lordehytta.

Flere deltok i søket

Over 40 personer deltok i søket etter den savnede. Åserals ordfører, som er med i en lokal letegruppe, sa til Dagbladet kl. 15.45 at han var på vei for å rykke ut til snøskredet.

Det ble sendt et helikopter fra Sola med søksleder og en hund om bord – klare til å bistå. Norske Redningshunder bistod også i søket, skrev organisasjonen selv på Twitter.

Daglig leder Gunvor Ljosland ved Ljosand skisenter uttalte til Fædrelandsvennen at fem scootere ble sendt ut til stedet fra en lokal letegruppe.

Røde Kors uttalte til VG søndag ettermiddag at ytterlige mannskaper ble kalt inn.

– Vi har fire mann som er på vei fra Røde Kors med to scootere, sa daglig leder Jonas Ravn Øhlckers i Vest-Agder Røde Kors til VG.

100 meter bredt skred

Ifølge politiet er skredet rundt 100 meter bredt og opp mot 200 meter langt.

Skredet gikk langt fra folk, og politiet måtte bruke både helikopter og snøscooter for å komme fram til stedet, fortalte operasjonsleder John Repstad i Agder politidistrikt til NTB like etter at meldingen om skredet kom inn.

Det ble søndag kveld holdt ei samling i et av kommunens lokaler.

Kriseteamet var til stede, og både de som var med på turen og de som var involvert i letingen, var samlet for en gjennomgang.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder