SPRELLENDE GLAD: Det ble en søndag utenom det vanlige på Mjøsa for hobbyfiskeren Cato Pettersen. Foto: Privat

Cato (51) sprellende glad for kjempeørret på kroken

Etter ti strabasiøse minutter fikk Cato Pettersen (51) opp en ferskvannsørret på nesten syv kilo.

– Etter en halvtime fikk vi en ørret på to kilo. Da tenkte vi at turen var reddet, sier Cato Pettersen fra Råholt til VG.

Men denne søndagsettermiddagen på isen på Mjøsa i Hedmark skulle bringe større gleder enn som så. Akkurat i det Cato Pettersen og broren hans var i ferd med å pakke opp og dra, nappet det til. Noe kraftig.

– Jeg merket med en gang at dette var en skikkelig fisk. Men hullet var for lite, og vi fikk den rett og slett ikke opp, forteller Pettersen.

Les ogsåEr dette Norges mest uheldige fisk?

Broren ofret seg for saken.

– Han holdt fisken fast i gjellene, mens jeg boret med en sag ved siden av for å gjøre hullet større, og prøvde å ikke treffe broren min eller fisken. Etter ti minutters kamp, fikk vi den opp til slutt, sier han.

– Det kom noen gloser fra min bror som aldri har sett så stor fisk før, ler Pettersen.

Fiskeren forteller at det er svært sjeldent å få så stor fisk på kroken på vinteren. Nå skal fisken på 6,7 kilo røykes eller helstekes.

– Det er nok til middag til kanskje åtte personer, sier en svært fornøyd 51-åring.

Slo nesten verdensrekord: Bryce fikk monsterørret på kroken

International Game Fish Association skriver at den stående verdensrekorden på ferskvannsørret ble tatt i Ohau-B kanalen i New Zealand. Den var det Otwin Kandolf som tok i mars i 2013, og den veide 19,1 kilo.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder