SKADET: Den 22-år gamle Brann-supporteren ble alvorlig skadet etter å ha blitt truffet av T-banen. Foto: Hallgeir Vagenes

Måtte amputere foten etter T-baneulykke

Den 22 år gamle mannen som ble påkjørt av T-banen ved Nationaltheatret søndag, måtte amputere foten. Politiet betegner hendelsen som en tragisk ulykke.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Mannen, som ble kritisk skadet etter å ha blitt påkjørt ved T-banen ved Nationaltheatret i Oslo, er utenfor livsfare. Nå jobber politiet med å få oversikt over hendelsesforløpet.

– Vi vet ikke akkurat hvorfor han falt ned, men vi har Ikke noen indikasjoner på at dette er annet enn en tragisk ulykke. Så får vi se om etterforskningen tar andre retninger, vi holder alle dører åpne, forteller avsnittsleder ved spesialetterforskningen ved Oslo politidistrikt, Frode Andreassen.

Situasjonen etter søndagens ulykke ble beskrevet som kaotisk.

les også

Brann-supporter (20) alvorlig skadet etter å ha blitt påkjørt av T-banen

Kjørte videre

Det var en 22 år gammel Brann-supporter som falt mellom perrongen og T-banevognen før søndagens kamp mellom Brann og Vålerenga.

– Han har nok ramlet ned mens T-banen var på vei forbi, og han skal ha havnet mellom vognen og perrongen. Han har fått flere skader, men det vi vet er at det er snakk om en alvorlig skade i foten, forteller Andreassen.

På nettsidene til Brann opplyses det at mannen måtte amputere foten rett over ankelen. Føreren av T-banen skal ikke ha oppdaget ulykken da den skjedde.

– Han har fortsatt videre, før han ble gjort oppmerksom på hendelsen. T-banen var på vei forbi og stoppet ikke, fordi brannalarmen gikk. Folk hamret i sidene på T-banevognene, og det har vært mye folk og litt kaotisk, ifølge vitner på stedet. T-baneføreren har fulgt sine instruksjoner og kjørt videre.

Noen Brann-supportere skal ha fyrt opp bluss utenfor T-baneanlegget, noe som førte til at hele området både utenfor og inne på stasjonen ble røyklagt, og brannalarmen gikk.

Flere avhør

Politiet sier de har fått noenlunde oversikt over hendelsesforløpet, etter å ha foretatt en rekke vitneavhør og video fra hendelsen.

– Vi skal fortsette med det vitneavhør, blant annet med nye av T-baneføreren. Politiet skal også ta avhør av den skadede supporteren etter hvert, sier Andreassen.

Politiet vet ikke hvor stor glippen mellom perrongen og T-banevognen var.

– Å falle ned mellom perrongen og T-banevognen er noe av risikoen ved å ha transportmiddel av den typen, sier Andreassen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder