NEKTER SKYLD: Julio Kopseng møter i Oslo tingrett i april. Foto: PRIVAT

Nye voldtektstiltaler mot Kopseng

Den voldtektsdømte TV-danseren Julio Kopseng vil ikke akseptere skyld i to nye voldtektssaker. Dermed havner de i retten, selv om han ikke kan få lengre straff.

NTB
ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

40-åringen soner allerede en dom på 21 års forvaring – lovens strengeste straff – for å ha forgrepet seg på 19 kvinner. Han kan derfor ikke dømmes til mer straff, og en ny rettssak vil dermed ha begrenset praktisk betydning, skriver Dagbladet.

Bakgrunn: Dømt til lovens strengeste straff

Etter at politiet i sommer var ferdig med å etterforske to nye voldtektssaker mot Kopseng, gikk statsadvokaten derfor inn for såkalt prosessøkonomisk påtaleunnlatelse. Det innebærer at skyld blir konstatert uten at saken behandles i retten.

Ekssamboeren til Kopseng: – Takk til alle som anmeldte

Kopseng nekter straffskyld og ville ikke godta en påtaleunnlatelse. Han vil ha saken opp for retten og møter i Oslo tingrett i april.

– Rettssaken er en mulighet for ham til å legge fram sitt syn. Vi vil ha en bred bevisførsel og se saken i en større sammenheng, sier forsvarer Sigurd Klomsæt.

Han varsler også en begjæring av gjenopptagelse av saken mot Kopseng før jul. Klomsæt mener danseren ble utsatt for forhåndsdømming av juryen i lagmannsretten.

Dommen er også klaget inn for Den europeiske menneskerettighetsdomstolen.

Les også: Hvorfor stoppet ingen Julio Kopseng?

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder