DREPT: Onsdag ble en 16 år gammel jente ble drept etter et knivangrep i et boligfelt på Vinstra. En jevnaldrende gutt er siktet for drapet. Foto: Geir Olsen, VG

Vinstra-drapet: Drapssiktet får behandling på sykehus

Forsvareren til den siktede 16-åringen opplyser til VG at han har vært på sykehus siden onsdag. Torsdag kveld ble han flyttet til en barnevernsinstitusjon, skriver Dagbladet.

Onsdag ble en 16 år gammel jente som drept på Vinstra, samme dag ble en 16-åring siktet for drapet.

Den drapssiktede 16-åringen har vært på sykehus siden onsdag, opplyser hans forsvarer Lorentz Stavrum til VG. Han er ennå ikke formelt avhørt.

– Han har det forferdelig. Han er jo blitt gjort kjent med siktelsen. Det er klart at for noen som blir siktet for drap, så er dette en ufattelig tragedie, sier advokaten.

Vet du noe om saken? Tips oss her!

les også

Wenche ble vitne fra stuevinduet: - Det er helt forferdelig

Gutten har på sykehuset fått behandling for en skade. Advokaten vil ikke svare på om klienten fikk denne skaden i forbindelse med gårsdagens hendelse.

Torsdag kveld ble 16-åringen utskrevet fra sykehuset, og flyttet til en barnevernsinstitusjon et annet sted i landet. Det opplyser forsvarer Lorentz Stavrum til Dagbladet.

- Han hadde en skade i hånda som følge av ting som skjedde onsdag, uten at jeg kan gå i detalj om hva slags skade det var, sier Stavrum til avisen.

Politiet opplyste overfor VG torsdag at 16-åringen har blitt avhørt. Stavrum forteller at det ennå ikke er gjennomført formelle avhør der straffskyld har vært tema.

– Jeg har hatt to samtaler med ham, og han har snakket noe om det som skjedde i går og sine bevegelser i løpet av gårsdagen, men det har ikke vært formelle avhør, sier han.

16 åringen skal fremstilles for fengsling fredag formiddag. Forsvareren opplyser til VG at påtalemyndigheten sannsynligvis vil kreve to ukers varetektsfengsling.

UNDERSØKER: Politiet gjør undersøkelser i området rundt åstedet. Foto: Trond Solberg, VG

les også

Skal ha forsøkt å avverge knivstikkingen – ble selv skadet: – Fryktelig opplevelse

Stavrum vil ikke kommentere om 16-åringen knytter seg til drapet.

– Det kan jeg ikke si noe om. Han har ikke blitt avhørt om dette til nå.

– Vi hadde en helt grei samtale, først sent i går kveld og en i dag tidlig sier forsvareren.

Stavrum visste ved 17-tiden ikke hvor mange uker politiet vil begjære ham varetektsfengslet. Det er ikke tatt standpunkt til om gutten vil møte i fengslingsmøtet. Advokaten opplyser at guttens psykiske helse vil bli tema i fengslingsmøtet og at det høyst aktuelt å oppnevne sakkyndige i saken.

– Nå er han til behandling på sykehus ettersom han har denne saken. Ellers så er barnevernet involvert, sier advokaten.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder