BRUDE-SYKKEL: Brudgom Eivind Trædal (32) med grønt slips og bruden i hvit, ermeløs brudekjole med langt slep, Lan Marie Nguyen Berg (31, kjører transportsykkel i full fart nedover Markveien ved Akerselva på vei til sitt eget bryllup lørdag. Foto: CF-WESENBERG

Helgrønt brudepar - Lan (31) hentet av Eivind (32) med sykkel

Miljøbyråd Lan Marie Nguyen Berg (31) giftet seg lørdag med partikamerat i MDG, Eivind Trædal (32). Selvsagt måtte ekteparet foreviges på varesykkelen som Lan ble hentet med hos frisøren.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Brudeparet har holdt bryllupsplanene svært tett til brystet, men lørdag ble de viet i en katolsk seremoni i et privat lokale i Oslo.

Oslos profilerte miljøbyråd, Lan Marie Nguyen Berg og hennes ektemann Eivind Trædal, gikk først gjennom en borgerlig vielse i Oslo rådhus onsdag, hvoretter selve den katolske vielsen foregikk lørdag.

Hentet med sykkel

– Vi gjorde det kanskje litt utradisjonelt. Bruden ble hentet hos frisøren med transportsykkel. Perfekt fremkomstmiddel i Oslo både til hverdags og fest, skriver brudeparet i en sms til VG.

De beskriver bryllupet som en fantastisk begivenhet i deres sommervarme hjemby.

– Fantastisk å samle venner og familie for å feire kjærligheten. Vi kunne ikke drømt om finere vær.

les også

Lan Marie Nguyen Berg: – Jeg er tøffere enn jeg trodde

Pluss content

Lan og Eivind Trædal har bestemt seg for ikke å ta hverandres etternavn.

VG har fått tillatelse til å bruke de offisielle bildene av brudeparet som er tatt av fotograf CF Wesenberg.

I et større portrettintervju med Lan Marie Nguyen Berg i VG Helg lørdag, uttaler både Lan selv og hennes ferske ektemann seg om forholdet deres.

Lan forandret seg

Eivind Trædal sier at Lan i det siste har forandret seg fra den første tiden hun var fersk byråd i Oslo.

les også

Sykkelpris til Lan Marie Nguyen Berg

NYGIFT PÅ TO HJUL: Bruden, Lan Marie Nguyen Berg ble hentet hos frisøren av brudgom og syklist, Eivind Trædal med en lang transportsykkel. Foto: CF-WESENBERG

– Nå har hun mer overskudd til å gjøre typiske kjæresteting, som å gå på turer eller dra og bade. Men i den perioden hadde ikke Lan så mye krefter til overs til å finne på noe morsomt sammen i hverdagen, forteller han til VG Helg.

les også

ABC Nyheter: Lillebjørn Nilsen har giftet seg

Han er bystyrepolitiker i Oslo, selvsagt for Miljøpartiet De Grønne. I tillegg er han Lans politiske sparringpartner. De to omtales gjerne som favoritt-skyteskivene til dem som ikke liker den offensive miljøpolitikken som føres i hovedstaden.

Eventyrlige øyeblikk

Lan legger ikke skjul på at det har vært tøffe tak underveis – med mye hets som til tider har gått utover livskvaliteten hennes. Men samtidig:

– Det har vært helt eventyrlige øyeblikk på veien, og jeg har ikke minst hatt en fantastisk kjæreste, familie og venner rundt meg. Nå føler jeg at jeg er kommet over en kneik, og det er godt, sier Lan i intervjuet.

For ektemannen Eivind synes forandringen Lan har vært igjennom å munne ut i at hun blir stadig mer seg selv; den samme blandingen av fjollete og alvorlig som hun alltid har vært.

– Hun er bare blitt tryggere i sitt eget skinn, vurderer Eivind Trædal.

Sammen med sin ektefelle er han kjent for å reise lange distanser med tog for å oppdage både eget land og mer fjerne reisemål. Derfor kommer det kanskje ikke som noen overraskelse hvordan bryllupsreisen skal forløpe:

– Nå blir det bryllupsreise med tog i Europa.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder