KAN BLI KOSTBART: Å pendle til Oslo med elbil kan bli dyrt siden Oslo øker antall bomstasjoner i Oslo fra 29 til 83. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix

Oslo-pendling med elbil kan koste 71 kroner innen 2025

I Oslo opphører bompengefritaket for elbiler neste år. Ifølge NRK kan det innen 2025 koste 71 kroner å reise mellom Bærum til Oslo.

karl.martin.jakobsen@ntb.no
ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

NRK skriver at den aktuelle reisen vil koste 30 kroner per dag til neste år, 45 kroner i 2020, før avgiften stiger til 71 kroner om sju år.

Den siste økningen i kostnader kommer som følge av regjeringens planer om å bygge ut E18 gjennom Asker og Bærum.

Regnestykket er basert på at Oslo øker sitt antall bomstasjoner i Oslo fra 29 til 83.

les også

Fylker gjør opprør: Vil ikke gi milliardgaranti til gigantiske veiprosjekter

– Jeg tror det kommer til å gjøre at veldig mange velger andre transportmidler. Det er kanskje også en del av målet, men gjør at vi må stille spørsmål ved om denne finansieringsløsningen er bærekraftig, sier generalsekretær Christina Bu i Elbilforeningen til NRK.

Fylkesordfører i Akershus, Anette Solli (H), mener at innføring av elbilbomavgifter er nødvendig.

les også

Oslo får 70 nye elbusser neste år

– Før eller siden er alle enige om at elbilfordelene må nedskaleres etter hvert som det kommer veldig mange elbiler, sier Solli til NRK.

Opphøringen av elbilfritaket kommer samtidig som antallet bomstasjoner øker fra 29 til 83. Det blir også satt opp bommer på bygrensa fra Romerike og Follo, slik det lenge har vært i retning Bærum.

Ifølge NRK blir bommene satt opp grunnet et ønske om å spre bompengebelastningen på et større antall bilister enn tidligere.

VG+: Slik blir elbil-fremtidenVG+: Nå blir det lettere å ha elbil i sameietVG+: Test av fire elbiler: Elbilene overtar showet

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder