SNAKKER UT: Et intervju med James Comey ble sendt på ABC i USA i natt.
SNAKKER UT: Et intervju med James Comey ble sendt på ABC i USA i natt. Foto: Ralph Alswang /ABC via AP

Morgenoppdatering 16.04.18

INNENRIKS

Dette er det viktigste som har skjedd mens du sov.

Publisert:
  • Sterke beskyldninger mot Donald Trump: I natt ble det første store intervjuet med James Comey sendt på amerikansk TV. Han sparte ikke på kruttet i omtalen av president Donald Trump: Serieløgner, moralsk uegnet og en som sverter alle rundt seg, var blant betegnelsene den sparkede FBI-direktøren brukte.
  • Fremdeles forvirring om Syria-tilstedeværelse: Mens den franske presidenten Emmanuel Macron sier at han overtalte Trump til å la styrker være igjen i Syria, sier Det hvite hus i natt at de fortsatt vil hente soldatene hjem så snart som mulig.
  • Barbara Bush avsluttet medisinsk behandling: Det er også klart at den tidligere førstedamen Barbara Bush (92), etter en tid med mange helseproblemer, har frasagt seg videre medisinsk behandling, og er nå omgitt av familien i hjemmet sitt i Houston.
  • Sto fram som hiv-positiv etter trusler: Conchita Wurst, artisten som vant Eurovision Song Contest i 2014, sto sent søndag kveld fram som hiv-positiv. Hun sa hun kun gikk offentlig med nyheten fordi en ekskjæreste truet med å avsløre det. Wurst sier hun ikke vil gi noen makt til å skremme henne, og at hun nå er «mer frigjort enn noensinne».

Dagens leder: Venstres verdier.

Her kan du lese mer om