POLITIJAKT: Politiet leter etter to personer etter en knivstikking på Skjetten lørdag ettermiddag. Foto: Hagen, Fredrik / NTB scanpix

Mann knivstukket på Skjetten – én pågrepet

En mann i 20-årene ble lørdag ettermiddag knivstukket i nærheten av Skjetten senter på Skedsmo. Én person er pågrepet i forbindelse med hendelsen.

– Vi ble varslet via AMK klokken 15.29 om at en person var stukket i magen med kniv. Det skal ha vært noe klammeri forut for dette, men vi vet ikke eksakt hendelsesforløp, sier operasjonsleder Trond Lorentzen til VG.

Den skadede mannen har fortalt til politiet at det var to gjerningsmenn som løp fra stedet. De skal være mørke i huden, ha store svarte jakker og øredobber, forteller politiet.

– En person er pågrepet og siktet i saken. Vi jobber nå med å kartlegge hans rolle. Han ble pågrepet på en adresse i området, og det er gjort ransaking og sporsikring, sier Lorentzen til VG rundt 20.30 lørdag kveld.

Etter hendelsen opplyste politiet at de hadde fått flere tips i saken, og at det blant annet skal ha blitt gjort observasjoner av at det kan ha skjedd noe på en bussholdeplass i nærheten i forkant av knivstikkingen.

Politiet sier de nå jobber med taktisk etterforskning, og at de ikke driver aktivt søk etter flere gjerningsmenn.

Ifølge politiet har den skadede mannen i 20-årene blitt operert på Ullevål sykehus, og han er stabil og våken.

SPERRET AV: Politiet har sperret av et stort område. De sier til NTB at hendelsen skal ha skjedd utendørs. Foto: Hagen, Fredrik / NTB scanpix

Flere politipatruljer jaktet lørdag ettermiddag og kveld etter de antatte gjerningsmennene med blant annet politihelikopter og hundepatruljer.

– Vi driver også med rundspørring og går igjennom videoovervåkning fra nærområdet, sa Lorentzen tidligere lørdag.

Til NTB sa operasjonslederen at hendelsen skal ha skjedd utendørs. Et stort område er sperret av og krimteknisk er på vei til stedet.

Hendelsen skal ha skjedd i nærheten av Skjetten senter og Tårnbyveien.

VG kommer tilbake med mer.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder