SPERRET AV: Det var på Krokstrand camping at en campingvogn tok fyr natt til lørdag. FOTO: Rana No-tipser

Ektepar omkom i campingvognbrann i Nordland

Et ektepar mistet livet da campingvognen de befant seg i brant ned på Krokstrand i Rana natt til lørdag.

Det bekrefter operasjonsleder Ina Selfors i Nordland politidistrikt til VG.

Hun forteller at pårørende er varslet og at åstedet er sperret av for videre undersøkelser. Begge de omkomne er fra Rana, skriver Rana No.

– Campingvognen er nedbrent, og nå skal krimteknikere forsøke å finne ut av brannårsaken. Ingen andre er fysisk skadet, sier hun til VG.

Nødetatene ble varslet om brannen på Krokstrand Camping klokken 01.18 natt til lørdag. En time og 20 minutter senere var den slukket.

– Området ligger slik at det tar ganske lang tid for nødetatene å komme til stedet, sier Selfors.

Vognen var overtent og gassflasker som befant seg inne i vognen hadde eksplodert som følge av brannen, da brannmannskapene kom.

– Dette er en campingplass med faste plasser og det var ganske mange til stede. Personer i de nærliggende campingvognene ble evakuert til en kafé som ligger i nærheten, men de har nå fått komme tilbake igjen. Vi vil nå foreta avhør av vitner på stedet, sier operasjonsleder Ina Selfors i Nordland politidistrikt til NTB.

En time og 20 minutter etter at nødetatene ble varslet om brannen var den slukket. Ved 5.30-tiden fant politiet de to omkomne i campingvognen som ble helt nedbrent.

Åstedet er sperret av og tildekket, og politiet venter på kriminalteknikere som skal undersøke den utbrente campingvognen.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder