FULGTE SLUKKINGEN: Bjarne Brøndbo (med kaffekopp) fulgte brannvesenets slukningsarbeid sammen med politifolk da bilopphuggeriet hans brant natt til fredag. Foto: Øivind Rånes, Namdalsavisa

Bjarne Brøndbos bilopphuggeri brant i natt: - Kunne gått så mye verre

Bjarne Brøndbos bilopphuggeri brant natt til fredag. Ingen personer er skadet. - Dette kunne ha gått så mye verre om ikke brannvesenet kom så raskt på plass, sier Brøndbo til VG.

I 07-tiden fredag morgen har brannmannskapene fått slukket brannen, og brannen har ikke spredt seg til lokaler hvor brennbare stoffer står lagret, ifølge politiet.

Bjarne Brøndbo selv er veldig imponert over hvor effektivt både varslingen og utrykningen fra brannvesenet fungerte.

Ligger litt avsides til

– Vi ser litt lysere på livet nå på morgenkvisten. Brannvesenet har klart å avgrense brannen. Men det var veldig dramatisk da brannen sto på her, sier Brøndbo til VG i 07-tiden fredag morgen.

HUGGERIET: Bjarne Brøndbo er bedriftseier og driver av familiebedriften Bil1din på Skage i Namdalen - i tillegg til jobben som vokalist i DDE. Foto: Øyvind Nordahl Næss, VG

Klokka 02.56 natt til fredag meldte Trøndelag politidistrikt at nødetatene rykket ut på brann i en bygning i Overhalla.

Ikke lenge etter ble det bekreftet at brannen hadde brutt ut på Brøndbos bilopphuggeri på Skage, hvor det oppbevares brennbare stoffer. Men effektiv varsling og slukkearbeid gjorde at brannvesenet raskt fikk kontroll - og slukket brannen.

– Vi ligger litt avsides til, men varslingssystemet vårt fungerte prikkfritt, slik at brannvesenet kom hit så tidlig som mulig og fikk satt i gang med slukking. På grunn av dette fikk vi sikret de mest brannfarlige objektene, legger Brøndbo til.

Politiet bekrefter at slukningsarbeidet har vært effektivt.

– Slukkingen har hatt god effekt, og brannen har ikke spredt seg til lokaler hvor det er brennbare stoffer. Brannvesenet har kontroll, og det er ikke behov for evakuering av øvrig bebyggelse, sier operasjonsleder Kamilla Engen i Trøndelag politidistrikt til Adresseavisen.

les også

Bjarne Brøndbo og kona flyktet fra stormen i Thailand

Bilopphoggeriet eies av D.D.E-vokalisten Bjarne Brøndbo. Han sier at dersom brannen hadde fått fortsette, kunne det ha blitt en tragedie. Bilopphoggeriet er livsverket til Brøndbos far.

Lagerlokale

– Vi har et overvåkingssystem som er koblet opp mot et vaktselskap. Uten det ville omfanget av brannen blitt mye mer alvorlig, sier Brøndbo til VG. Han antar at det nå først og fremst er et lagerlokale og personallokaler i bilopphuggeriet som er mest rammet av brannen.

Senest høsten 2016 ble Brøndbos bilopphuggeri rammet av et branntilløp da en bil på verkstedet tok fyr. Også da handlet de involverte lynraskt og fikk kontroll over situasjonen.

Bilopphugger-bransjen er i det hele tatt utsatt for brann- og branntilløp.

les også

Tidligere Ap-medlem Bjarne Brøndbo har meldt seg inn i Høyre

– Jeg er litt bekymret for bransjen vår, som er så utsatt for dette. Nylig var det en brann i Buskerud. Men vi er en bransje som er grundig regulert gjennom regler for håndtering av farlig avfall, vi håndterer olje og batterier. Derfor er det viktig at vi har gode prosedyrer for håndtering av dette, sier Brøndbo til VG.

Han tror ingen kan lastes for brannen i natt. Brøndbos teori er at brannen har oppstått på grunn av en teknisk feil.

les også

Brann i Brøndbos bilopphuggeri: - Det var veldig dramatisk

Ut på morgenkvisten, da brannvesenet hadde fått kontroll over brannen, berømmet Brøndbo også brannmannskapene overfor lokalavisen.

– Slik det ser ut nå, selv om de ikke vil si at de har kontroll, har brannvesenet gjort en formidabel innsats. Den nye stigebilen har tydeligvis hatt veldig effekt, sier Bjarne til Namdalsavisa.

les også

Bjarne Brøndbo fikk bilde med Bill Clinton

– Jeg har trampet rundt her i småskoene siden jeg var guttungen. Jeg er veldig glad for at ingen er skadet eller blitt ødelagt av dette, og at det bare er bygningen som har fått skader. Samtidig er dette arbeidsplassen til 18 mennesker, ifølge Brøndbo som er eier av bilopphuggeriet på Skage, Bil1Din.

Trøndelag politidistrikt meldte 03.59 på Twitter at det var god kontroll på brannen, og at det ikke var fare for spredning slik situasjonen var da.

Brøndbo har naturlig nok ikke full oversikt ennå, men antar at brannen trolig har startet i et lager som ligger over kontorer, garderober og personalområder.

– Jeg vil nok ha bedre oversikt over situasjonen og skadeomfanget senere fredag. I helga blir uansett det viktigste å ivareta de ansatte. Så får vi prøve å være i gang igjen fra mandag av, avslutter Brøndbo.

– Det kan i dag kjennes røyklukt i Namsos grunnet brann på Skage i natt, skriver brannvesenet i Nord-Trøndelag på Twitter fredag morgen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder